Carinici su u autobusu iz Turske pronašli oronulu hidrauličnu dizalicu. Nisu ni slutili da je u njoj kilogram blaga! (FOTO)

U šupljinama dizalice bilo je sakriveno oko 50 komada zlatnog nakita

  • 3

Carinici su 23. juna 2018. godine na Gradini zaplenili oko 900 grama zlatnog i srebrnog nakita sakrivenog u šupljinama hidraulične dizalice u autobusu.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao turski autobus koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.

Pronađena hidraulična dizalica, Foto: MUP

Pošto su putnici sa svojim prtljagom radi kontrole napustili autobus, carinici su pristupili pregledu samog vozila i tom prilikom su u boksu za alat pronašli zarđalu hidrauličnu dizalicu koja je izazvala njihovu sumnju, jer je delovala potpuno neupotrebljivo.

U dizalici je bio nakit, Foto: MUP

Vozač "volva" nije imao šta da prijavi, a carinik je video da se plastika između dva sedišta malo iskrivila. Naredio je hitan pretres (FOTO)

Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je dizalica rasklopljena u njenoj unutrašnjosti pronađeni su paketići zlatnog i srebrnog nakita, sa ispisanim imenima primalaca, što nesumnjivo ukazuje na to da je u pitanju krijumčarenje radi dalje preprodaje.

Više od 50 komada nakita pronašli su carinici, Foto: MUP

U šupljinama dizalice bilo je sakriveno oko 50 komada zlatnog nakita, prstenja, lančića, narukvica, minđuša i medaljona, teških oko 200 grama i 50 srebrnih narukvica težine oko 700 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo milion dinara.

Carinici su zaplenili nakit, Foto: MUP

Zlatni i srebrni nakit su privremeno zadržani, a protiv 23-godišnjeg vozača autobusa, našeg državljanina iz Novog pazara pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    25. jun 2018 | 14:31

    Ko zna koliko je dosada tura proslo dok se nisu uhvatili

  • SRBIN

    25. jun 2018 | 14:50

    Kad je ne sto dobro sakriveno tesko se nalazi tako da se sve radi po dojavi.

  • Rt

    25. jun 2018 | 18:01

    Nije dojava.A prolazi dok se ne uhvati...a onda taj plati za sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA