Nikola (8) koji je preminuo u dvorištu škole imao srčanih problema, bio je i na operaciji

 
 ≫ 
  • 4

Preminuli dečak iz OŠ "Pavle Savić" imao zdravstvenih problema. Tek posle obdukcije biće poznat tačan uzrok smrti prvaka

Nikola (8), učenik prvog razreda OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, koji je preminuo u petak uveče posle iznenadnog pada u školskom dvorištu, navodno je možda umro usled srčanog udara. Obdukcija će biti obavljena sutra, kada će biti poznat i tačan uzrok smrti, ali je, prema rečima direktora škole Radisava Milića, izvesno da do nje nije došlo usled udarca glavom o betonski ivičnjak, na šta su ukazivale prve informacije.

Najteža vest: Preminuo dečak koji je pao u školi u Beogradu i povredio glavu

Podsećamo, do tragičnog događaja je došlo oko 20 časova, pošto su se stariji đaci vratili sa ekskurzije. Dečak je trčao, igrajući se, da bi se iznenada srušio na pločnik u dvorištu. Očevicima je delovalo da je pri padu udario glavom o beton, nakon čega mu je pružena prva pomoć. Prema rečima direktora Milića, iz škole je stigla potvrda da je sve u najboljem redu, da bi mu, odmah nakon toga, bilo javljeno da je učenik prvog razreda, koji se verovatno igrao posle nastave - pao.

Dečak se igrao i pao Foto-ilustarcija: pixabay.com

Užas u Osnovnoj školi u Mirijevu: Dečak (8) pao i udario glavom u ivičnjak. Ne diše

Roditelji malog Nikole, koji imaju još dvoje dece, nisu juče želeli da razgovaraju sa medijima.

- Bio sam u poseti Nikolinoj porodici, veoma im je teško, i moraće da se bore. Ono što je izvesno jeste da nije bilo nikakvog gurkanja niti bilo kakvog nasilja. Dečak je imao četiri časa, posle čega je došao kući. Posle večere, vratio se sa bratom da se poigra, ušao je u školu da popije vodu, potrčao u dvorište i srušio se. Njegova majka mi je rekla da je imao samo ogrebotine na kolenu, budući da je pao na ravnom delu dvorišta, ispred ulaza za mlađe učenike - rekao je Milić za "Večernje novosti".

U nesvesnom stanju, osmogodišnjaka su kola Hitne pomoći momentalno prevezla u Urgentni centar na odeljenje reanimacije, ali je on, uprkos naporima lekara, preminuo.

Kada su lekari stigli do njega, bio je bez svesti Foto: Marko Jovanović

U dvorištu osnovne škole na Zvezdari juče je bilo tiho, a muk su povremeno narušavali mališani na biciklima i sa loptama. Samo ostaci sanitetskog materijala kojim su lekari Hitne pomoći pokušali da pomognu malom Nikoli, ukazivali su na to da se dan ranije tu dogodila tragedija.

IMAO JE OPERACIJU

Prema rečima direktora Radisava Milića, mali Nikola imao je pre izvesnog vremena operaciju srca. Jedan od prvih koji su pritrčali da pomognu nesrećnom dečaku bio je školski džudo trener. On je mališanu, koji nije disao, pokušao da pruži prvu pomoć dok nisu pristigla ambulantna kola.

VIDEO Roditelji nekada ne mogu da se pomire sa smrću dece:

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Juka: Fokus je na spasavanju ljudskih života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    29. april 2018 | 11:28

    Dusa mala. Tuga...

  • Saučešće

    29. april 2018 | 12:59

    Velika tuga! Anđeo mali. A sad jedno pitanje: koliko hitnoj pomoći treba vremena da pronađe školu i da tek tada "odmah" preveze do Urgentnog?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA