Tužilaštvo opet traži 30 godina zatvora za Kung Fua: Ružici (83) smrvio lobanju tokom pljačke

 
 ≫ 
  • 4

Posle žalbe branioca, Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno odlučivanje

Više javno tužilaštvo zatražilo je danas tokom ponovljenog suđenja da Igor Usainović (35) iz sela Rečice kod Žitorađe bude osuđen na 30 godina robije zbog teškog ubistva Ružice Talević (83), 12. decembra 2015. godine, u njenom stanu u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

 PANIKA U PODZEMLJU! Luka Bojović stiže u Srbiju, i to kao slobodan čovek

Usainoviću poznatom i pod nadimkom Kung Fu, ista kazna izrečena je januara prošle godine, ali je nakon žalbe njegovog branioca, Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Foto: Telegraf

Zamenik javnog tužioca Dragana Pešić u završnoj reči je naglasila da je nesumnjivo dokazano da je Usainović počinio ubistvo iz koristoljublja za koje je propisana najteža kazna.

NESTAO NAKIT I PENZIJA

- Na čeonoj strani fioke cipelarnika u stanu pokojnice pronađen je otisak palca desne ruke optuženog, a veštačenjem podnokatnog sadržaja njene desne ruke utvrđeno je podudaranje sa biološkim tragovima na njegovom levom obrazu. Takođe, komšije Ružice Talević prepoznale su optuženog kao osobu koja im je zvonila na vrata pre nego što je došla do stana pokojnice. Dokazano je da je oštećena lišena života iz koristoljublja jer je ustanovljeno da su nestali zlatan prsten i narukvica koje je imala na sebi te da u njenom novčaniku nije bilo novca iako je neposredno pre zločina primila penziju – kazala je tužiteljka.

Ona je naglasila da je psihijatrijsko veštačenje pokazalo da je ubistvo počinio u uračunljivom stanju što dokazuje i Usainovićevo ponašanje pre i nakon zločina.

Foto: Telegraf

PRELOM LOBANJE, POVREDA MOZGA

- Zazvonio je na vrata starici koju je pre toga primetio u parku, ugurao je u trpezariju, omotao joj stolnjak oko vrata u nameri da je uguši, a zatim je tukao šakama, stopalom i metalnom papučicom za bas gitaru nanevši joj višestruki prelom lobanje i povredu mozga zbog čega se žrtva ugušila u sopstvenoj krvi.

Nakon toga je otišao u policiju jer je imao zabranu napuštanja prebivališta zbog ranijeg krivičnog dela, kako bi se prijavio iako je to trebao da učini dan kasnije da bi obezbedio alibi.

Policijska inspektorka je tada primetila na njegovom licu ogrebotine. Zatim je pokušao da autobusom otputuje u Požarevac, ali ga je policija zaustavila u Aleksincu – kazala je tužiteljka i dodala da osim što ima dvoje dece, na strani Usainovića nema drugih olakšavajućih okolnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

TEŠKO UBISTVO?

Usainovićev branilac po službenoj dužnosti Vojkan Vojinović tvrdio je da on nije počinio teško ubistvo i da mu ne treba izreći traženu kaznu.

- Tužilaštvo nije dokazalo da je ubistvo izvršeno na podmukao način jer ovakva kvalifikacija podrazumeva odnos poverenja između žrtve i izvršioca što ovde nije bio slučaj, jer se nisu poznavali. Takođe, ne stoji ni koristoljublje kao kvalifikacija teškog ubistva jer nije dokazano da je Usainović prisvojio nakit ili novac – rekao je Vojinović.

PODMETANJE POLICIJE

Tokom izlaganja tužilaštva, Usainović je glasno negodovao, a u svojoj završnoj reči je negirao optužbu.

- Policija je podmetnula moj otisak prsta i DNK jer sam ranije osuđivan – naglasio je Usainović koji je iza rešetaka zbog krađa proveo 12 godina.

Izricanje presude zakazano je za 22. januar.

Daljinac

(D. K.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    16. januar 2018 | 23:46

    Ovaj je nepopravljiv i ne zaslužuje slobodu. Zato najstroža kazna.

  • Sale269

    16. januar 2018 | 23:56

    DOZIVOTNU KAZNU ZA NEPOPRAVLJIVOG ZLOCINCA! JER KAD IZADJE OPET CE NEKOGA UBITI.

  • Dejan Paris

    17. januar 2018 | 06:43

    Zato je Turska zakon Smrtna kazna Glogov kolac Sta god za tog ludaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA