Carinik je rutinski ušao u autobus, i sve je teklo "kao po loju" dok nije došao do sedišta 35 i 36. Tada je počela agonija! (FOTO)

 
  • 13

Carinski službenici su na pitanje da li neko ima nešto da prijavi za kontrolu, dobili negativan odgovor

Tokom praznika carinici i granična policija imali su pune ruke posla, jer je veliki broj stranaca, ali i Srba koji žive "preko granice" pohitao u našu lepu zemlju kako bi praznike proveli tu. Drugi su samo prolazili kroz Srbiju, ali su na granicama, kao i pred svake praznike, bile nesnosne gužve, i samim tim bio je potreban dodatni oprez zaposlenih, kako bi se sve iskontrolisalo.

Otimali su i kasapili igračke, terali žene da se skidaju, rastavljali kola u delove: Najbizarnije situacije na carini koje se ne zaboravljaju!

A da "krijumčarima" i svima onima koji su pokušali bilo šta nelegalno, ne manjka inspiracije, dokazuje i slučaj koji se dogodio na Božić!

Na graničnim prelazima sa Mađarskom i Rumunijom, carinici su 6. i 7. januara sprečili dva pokušaja krijumčarenja i tom prilikom zaplenili kilogram marihuane i 13.000 neprijavljenih evra.

Kontrolom autobusa koji je saobraćao na relaciji Prizren-Ahen, otkrivena je droga na graničnom prelazu Horgoš 7. januara.

Foto: Uprava Carina

Tokom kontrole autobusa kojim je upravljao 45-godišnji srpski državljanin, albanske nacionalnosti, carinski službenici su na pitanje da li neko ima nešto da prijavi za kontrolu, dobili negativan odgovor.

Ubrzo je iznad sedišta broj 35-36, na kojima niko nije sedeo, u torbi koja se nalazila na polici za odlaganje ručnog prtljaga, otkriven paket u kome se nalazilo kilogram marihuane.

Foto: Uprava Carina

Prethodnog dana, na ulazu graničnog prelaza Vatin kod državljanke Jermenije sa stalnim boravkom u Srbiji otkrivena je suma od 13.000 neprijavljenih deviza (evra i rumunskih leja).

Putnica se iz Rumunije u mercedesu rumunskih registarskih oznaka uputila ka Srbiji, a na pitanje carinika da li sa sobom nosi novac u gotovini, odgovorila je da ne nosi.

Foto: Uprava Carina

Međutim, detaljnom kontrolom automobila u ženskoj tašni koja se nalazila na sedištu pronađeno je ukupno 21.000 evra i 9.520 rumunskih leja (oko 2.000 evra).

S obzirom na to da devize nije prijavila, putnici je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je 13.000 evra privremeno zadržano.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARCIBALD

    8. januar 2018 | 12:48

    Jel zvao pojacanje?

  • Hulk

    8. januar 2018 | 13:53

    Uzimaju pare ljudima bezveze,a troše ih u Srbiji...luda država

  • Arsa

    8. januar 2018 | 19:47

    Vi koji dajete takve komentare niste dovoljno informisani. U Srbiju mozes da uneses novca koliko god zelis,ali ga moras prijaviti dabi isto toliko mogao da izneses iz zemlje( jer je bez prijave dozvoljeno izneti 10000 eura)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA