Ćentin rođeni brat mnogo zna, ali još se ne zna šta! Udarao glavom u zid da bi izbegao suđenje, pa završio na ušivanju zbog brutalnih povreda

 
  • 1

On je teško podneo likvidaciju brata Žarka Savića Ćente, koji je 26. juna ispred kafića "Pandora" u Nišu pokošon sa tri metka u grudi i glavu

Marko Savić (38) zvani Hekman, rođeni brat Žarka Savića (33) iz Ćente, koji je sa Aleksandrom Barjaktarevićem (36) zvanim Saša Ludak brutalno likvidiran usred bela dana u mafijaškom obračunu ispred suda u Nišu, namerno je udarao glavom u zid ćelije i, umesto da ode na suđenje, završio je na ušivanju.

Šok u Nišu: Osvanula spomen ploča Ćenti i Saši Ludaku u centru grada (FOTO)

Upravnik zatvora u Leskovcu obavestio je sudiju da mu je glava ušivena i da ne može da prisustvuije pretresu. Sud je naredio da se obavi njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje da bi se utvrdilo kada će biti spreman za nastavak suđenja zbog optužbe da je 2008. godine učestvovao u mašijaškom obračunu u kojem je ubijen narko-diler Marko Pavlović (22).

On je teško podneo likvidaciju brata Žarka Savića Ćente, koji je 26. juna ispred kafića "Pandora" u Nišu pokošon sa tri metka u grudi i glavu, dok je Saša Ludak od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Ćenta je tog dana došao u sud u želi da vidi brata i posle suđenja je zamolio sudiju da mu dozvoli da se pozdrave. Međutim, Hekman zbog bolesti nije doveden, a ubrzo posle odloženog suđenja odigrala sekrvava drama na ulici.

Incident u zatvoru u Leskovcu dogodio se 21. novembra uoči suđenja zakazanog u Nišu.

Žarko Savić Ćenta Foto: Telegraf

- Kada su stražari ušli kod Hekmana u ćeliju da bi mu stavili lisice i poveli ga u Niš na suđenje, tražio je da ide u toalet, a onda je udarao glavom u zid sve dok nije bio potpuno obliven krvlju. Završio je na ušivanju umesto na suđenju - navodi sagovornik blizak sudu.

Napadači na Ćentu i Sašu Ludaka još nisu otkriveni, a policija pristupa toj likvidaciji kao kriminalnom obračunu.

Istraga je potvrdila da je Saša Ludak bio meta napada, dok je Ćenta uzgredno nastradao, jer se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Saša Ludak je zajedno sa Ćentinim bratom bio optužen da je 2008. godine učestvovao u mafijaškom obračunu u kojem je ubijen narko-diler marko Pavlovoić. Pre nekoliko godina je promenio prezime iz Anđelkovoić u Barjaktarević da bi se pritajio.

Ekspolzija auto-bombe u noći između 26. i 27. avgusta 2016. otkinula mu je levu nogu do kolena. Napad se dogodio četiri dana uoči završnice suđenja za Pavlovićevo ubistvo. Suđenje je odloženo dok se on ne oporavi, ali je deset meseci kasnije ubijen.

Aleksandar Barjaktarević, zvani Saša Ludak Foto: Telegraf

Optužnica je teretila Sašu Ludaka da je sa Hekmanom i četvoricom drugova 26. aprila 2008. učestvovao u vatrenom obračunu u Mokranjčevoj ulici u Nišu, kada je ubijen Marko Pavlović. Tom sukobu predhodio je incident u klubu "Komodo" između Hekmana i Kuzmanovića sa jedne strane i mladića iz obezbeđenja sa druge strane.

- Kuzmanovićeva devojka je slučajno razbila čašu i prosula sok, što je pospešilo sukob koji je tinjao između te dve grupe. Obračun je bio zakazan na autobuskoj stanici u Mokranjčevoj ulici usred bela dana. Sa obe strane je bilo po pet automobila i svi su bili naoružani. Kod ubijenog Pavlovića su nađena tri pištolja - navodi sagovornik.

Foto: Telegraf

Saša Ludak se na prvom suđenju branio tvrdnjom da su hteli verbalno da reše sukob i posle toga, navodno, odu na ručak. Kuzmanović je tvrdio da je tog dana poneo pištolj na popravku, jer je nameravao da ga proda.

BLINDIRANI AUTO GA NIJE SPASIO

Saško Ludak je posle bombaškog napada u kojem je izgubio nogu svoju kuću pretvorio u tvrđavu, povećao broj ljudi koji su ga čuvali, postavio stražarnicu, elektronski nadzor i angažovao vozača. On je blindiranim autom došao do suda, ali je poslao vozača da sipa gorivo i peške otišao u kafić. Međutim, ubice su iskoristile taj trenutak nepažnje da ga likvidiraju, dok je Ćenta, kako se pretpostavlja, bio slučajna žrtva.

HEKMAN PRVI PUT DOBIO 31 GODINU

Saša Ludak je zbog pomaganja u mafijaškom obračunu u kojem je ubijen Marko Pavlović 2011. osuđen na tri godine robije u Višem sudu u Nišu. Istom presudom Marko Savić Hekman i Dušan Kuzmanović su osuđeni na po 31 godinu zatvora. Apelacioni sud u Nišu je tu presudu ukinuo i suđenje vratio na početak.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda je najboLa

    27. novembar 2017 | 12:20

    O kakvim vi glavama ovde pricate majko rodjena, sme$no!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA