Jezivi detalji ubistva bake u Ubu: Mačke joj grizle telo 30 sati, nakon što je komšija zadavio

 
  • 0

Starica je pronađena na patosu, pored kreveta gde je spavala. Njeni rođaci kažu da su videli da je bila polunaga i oblivena krvlju

Telo penzionerke Vere Rakić (77) iz ubskog sela Dokmir, koju je zadavio meštanin A.S. (38), skoro potpuno su izgrizle njene mačke koje je gajila. Stravičan zločin, kakav se ne pamti u ubskom kraju, dogodio se u njenoj porodičnoj kući, u kojoj je poslednjih godinu i po dana živela sama. Beživotno telo nesrećne starice pronašla je njena ćerka i to 30 sati nakon što je zadavljena.

Ubijena baka kod Uba devizna penzionerka: Policija traga za komšijom, koji ju je zadavio (FOTO)

MISTERIJA U SRBIJI: Mačke napadaju ljude, ne mogu da se odbrane od divljih kandži, a onda dobiju 30.000 dinara!

Starica je, kako se pretpostavlja, zadavljena u nedelju u noć, ali je njeno beživotno telo pronađeno tek u utorak u prepodnevnim satima. Policiji je odmah bilo jasno da je poznavala ubicu, jer su ulazna vrata bila zaključana.

- Svratila sam do majke u ponedeljak oko 23 časa, jer sam se sa porodicom vraćala sa preslave. Znam da dugo gleda televiziju, međutim, kada smo došli sva svetla su bila pogašena. Pošto sam mislila da spava, otišli smo kući. Sutradan pre podne sa mužem sam ponovo došla kod nje i imali smo šta da vidimo - kaže Verina ćerka.

- Pošto su vrata bila zaključana, nije se odazivala, muž je kroz poluotvereni prozor, na kome je bio komarnik, uspeo da vidi da leži na podu. Bila je sva u lokvi krvi. Odmah smo pozvali policiju. U prvom momentu nismo ni znali da je ubijena, mislili smo da joj se slošilo i da je pala - dodaje.

Kako saznajemo, starica je pronađena na patosu, pored kreveta gde je spavala. Njeni rođaci kažu da su videli da je bila polunaga i oblivena krvlju. Po telu starice bili su brojni ugrizi njenih mačaka, koje je gajila.

Foto: Telegraf

- Obukcija je pokazala da je starica zadavljena. Po telu je imala brojne ugrize mačaka. Ubica je nakon zločina zaključao ulazna vrata starice i pobegao u nepoznatom pravcu. Radi se provera celokupnog terena, u potrazi za njim je veliki broj policajaca i za sada nije jasno šta je motiv ovog svirepog ubistva, ali prepostavlja se da nije koristoljublje - navode naši izvori bliski istrazi.

Kako saznajemo, starica je ubicu pustila u kuću, jer ga je poznavala i bio joj je povremeni gost.

- Oni su čak te noći i večerali zajedno. Prepostavlja se da je između njih došlo do neke svađe i da ju je S.A. nakon toga zadavio. Na licu mesta nije bilo tragova provale, jasno je da su se žrtva i ubica od ranije poznavali - navode naši izvori bliski istrazi.

Ubijena starica je bila devizna penzonerka i živela je sama, od januara prošle godine, kada joj je umro muž, čiju je francusku penziju nasledila.

U oktobru prošle godine joj je preminuo i sin, tako da je ovo treća smrt koja je zadesila to domaćinstvo u poslednjih godinu i po dana.

Meštani za ubijenu staricu imaju samo reči hvale i kažu da je i pored svih nesreća koje su je zadesile, uvek bila vedrog duha i pomagala onima koji nemaju dovoljno za život.

(S.S)

Video: Čamagić: Radovi na rekonstrukciji Trgovačke škole trajaće do jula naredne godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA