Manijak iz Beograda napada žene po Prokuplju: Policija nemoćna, građani u strahu od psihopate

 
  • 9

Viđen je kako napada žene na gradskom groblju, po frizerskim salonima, na ulici, po kafićima, a ima prijava i da je upadao u okolna sela u privatne kuće

M. R. (25) iz Beograda koji je pre deset dana u Prokuplju napao sedamnaestogodišnju Tamaru Kostić, iz čista mira, svakodnevno čini isti prekršaj.

MISTERIJA U SRBIJI: Mačke napadaju ljude, ne mogu da se odbrane od divljih kandži, a onda dobiju 30.000 dinara!

Policija muku muči sa njim, jer ga svakodnevno privode, prosleđuju na Odeljenje psihijatrije Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić", sa koga posle par sati biva otpušten i ponovo se nađe na ulici.

Prema prijavama građana, viđen je kako napada žene na gradskom groblju, po frizerskim salonima, na ulici, po kafićima, a ima prijava i da je upadao u okolna sela u privatne kuće.

Ipak, svi ti napadi svrstavaju se u prekršaje i padaju pod remećenje javnog reda i mira, te tako ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Mladić je inače dobro upućen u svoja građanska prava, te odmah pošto po prijavi policijska patrola reaguje i pokuša da ga privede, on počne da se poziva na zakon i slobodu ličnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Odlično zna da niko ne može da ga spreči da bude na bilo kom javnom mestu, niti mogu da ga zadrže u policiji, ili na Odeljenju psihijatrije.

- Već je tenzija porasla i ljudi su počeli ozbiljno da se plaše. Niko ne zna kako će da reaguje i građani su uplašeni - kaže osoba koja je više puta bila sa njim u kontaktu.

Mediji prenose da se M. R. leči na psihijatriji u Beogradu, a u Prokuplje je došao jer mu baba živi u selu nadomak ovog grada.

- Tek nedavno je par žena podnelo krivične prijave protiv njega. Čak mislim da ga je i baba prijavljivala, ali sve te prijave nemaju dovoljno dokaza. Treba neko da se ozbiljno pozabavi njime, da ga proprati i eventualno ono što može jeste da se uputi na lečenje, ili da se čeka da ne daj bože napravi ozbiljno krivično delo - kaže dobro upućena osoba.

Ruke zakona su očito u ovom slučaju vezane i pored svakodnevnih privođenja, posle nekoliko sati, on je opet na ulici.

(Telegraf.rs/prokupljenadlanu)

Video: Čamagić: Radovi na rekonstrukciji Trgovačke škole trajaće do jula naredne godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LA

    30. avgust 2017 | 21:21

    Da li je moguce, kako slobodan, kako vezane ruke...cekate da nekoga ubije pa da se odvezete! Ako je on lud ili se pravi lud valjda ima nekog normalnog da ga zatvori i baci kljuc!

  • KRSTAŠ

    30. avgust 2017 | 22:08

    Narode građanska patrola pa štrojenje.

  • Avramije

    30. avgust 2017 | 21:33

    Ovaj ce da onasti neku jarugu ,toplicani ne daju da im se kalja obraz .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA