Na migrantima napravili biznis: Pokrenuta istraga protiv srpske petorke koja je krijumčarila ljude

 
  • 4

Osumnjičeni su omogućili prihvat migrantima na području Zaječara i Dimitrovgrada u blizini srpsko-bugarske granice i njihov nedozvoljen tranzit do Beograda

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv petočlane kriminalne grupe koja se sumnjiči za krijumčarenje migranata kroz Srbiju radi prebacivanja ka zemljama Evropske unije i predložilo sudu da im se odredi pritvor, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Reči "banane" i "gume" u Srbiji izgovarajte veoma oprezno: Ove šifre koriste kriminalci koji krijumčare ljude!

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su Nenad Stanković, Milan Jović, Negovan Veljković, Branimir Karajić i Saša Stošić.

Oni se sumnjiče da su od februara do 2. juna omogućili nedozvoljeni prihvat i tranzit za 38 migranata, stranih državljana, od kojih je 16 iz Avganistana.

Osumnjičeni su omogućili prihvat migrantima na području Zaječara i Dimitrovgrada u blizini srpsko-bugarske granice i njihov nedozvoljen tranzit do Beograda, a u cilju njihovog ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Na teret im se stavlja krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da se u odnosu na Stankovića, Jovića, Veljkovića i Karajica odredi privor u trajanju do 30 dana, dok za Stošića pritvor nije tražen.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA