Za masakr u pećkom kafiću 1998. optužuju Radeta Markovića, DB i JSO!

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 20

Posle 17 godina od ubistva šestorice mladića u kafiću "Panda" u peći advokat Duško Tomić optužio je čelnika Resora državne bezbednosti

Advokat Duško Tomić optužio je Radeta Markovića, nekadašnjeg čelnika Resora državne bezbednosti, kao i Jedinicu za specijalne operacije (JSO) da su odgovorni za masakr šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći 1998. godine, pišu Novosti.

O ovim navodima Tomić će govoriti danas na suđenju u Prvom osnovnom sudu, jer ga je Marković tužio zbog uvrede.

Mučko ubistvo šestorice srpskih mladića u Peći i posle 15 godina nerasvetljeno

Tomić, koji je svojevremeno radio u kontraobaveštajnoj službi savezne policije, u izjavi za "Novosti", otkriva da ima belešku koju je napravio 11. juna 2004. godine posle razgovora sa Cvijetinom Cvikom Milinkovićem koji je bio rukovodilac jednog odeljenja DB na Kosovu.

U tom dokumentu može se videti, kako tvrdi, "suština o likvidacijama koje je učinila DB, a u konkretnom slučaju zločinu nad srpskim dečacima u kafiću "Panda".

Printskrin: RTS1 Printskrin: RTS1

U belešci, pored ostalog, navodi se da mu je Milinković rekao da su ubistvo srpskih dečaka učinili pripadnici JSO po nalogu tadašnjeg šefa Radeta Markovića. Sve s tim u vezi, ali i drugim zločinima, kako naglašava pozivajući se na razgovor sa Milinkovićem, Milorad Bracanović, bivši rukovodilac SDB Srbije, predao je Vojislavu Šešelju pred njegov odlazak u Hag.

- Bracanović je inače venčani kum Cvijetina Milinkovića, čoveka koji je nedugo posle razgovora sa mnom naprasno umro, po povratku s jednog sastanka u Institutu bezbednosti u Beogradu, o čemu mi je svedočila i njegova supruga - priča Tomić i dodaje da su tu sabrani svi događaji, koje je služba radila "u ime viših interesa", a gde nisu pošteđeni ni Srbi, posebno nedužni dečaci.

Dačić: Ne krijemo saznanja o ubistvu srpskih mladića u Peći

On ističe i da će tražiti da bude saslušan i jedan od agenata britanske obaveštajne službe MI-6, koji je takođe imao sve te informacije. Ovaj britanski agent je, prema tvrdnjama Tomića, o svemu tome informisao i predstavnike vlasti, posle 5. oktobra 2000.

Na tvrdnje advokata Duška Tomića da Vojislav Šešelj ima saznanja da je naša državna bezbednost umešana u ubistvo dečaka u kafiću "Panda", lider radikala za "Novosti" kaže:

- Ne znam ništa o tome. Gde je on to rekao? Kada bude rekao, zovite me. Trenutno mi počinje emisija - odgovorio je Šešelj.

Sve što je policija imala o slučaju ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda" prosledila je tužilaštvu.

Ovo je juče izjavio ministar policije Nebojša Stefanović odgovarajući na pitanje novinara o tom zločinu i dodao:

- Možda druge bezbednosne strukture imaju više informacija, a sve što je MUP imao već je dostavljeno tužilaštvu, jer se radi o slučaju koji se desio 1998. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asder

    5. maj 2015 | 12:25

    Znaci nije OVK ubila te nesrecne momke,nego njihova drzava Srbija,bruka i sramota,ali barem da se zna ko je.I zbog njihovih porodica i zbog istine.

  • istina

    5. maj 2015 | 13:03

    Ovo se vec godinama zna da je istina i nekoliko ljudi je pricalo o umesanosti naseg DBa ali svaka vlast to fino zataskava i gura u zastarelost. Mada neznam kako iti jedan slucaj koji nije procesuiran moze da zastari.

  • Planina

    5. maj 2015 | 13:40

    Nego sta sve zlo od srba potice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA