Etihad otkazao kupovinu 10 aviona: Depozit koji je JAT uplatio još 1998. godine vraćen Er Srbiji

U kompaniji Er Srbija navode i da dugoročni razvoj flote ostaje deo strateških razgovora dva partnera

  • 13

Etihad je odlučio da otkaže kupovinu erbaseva A320 neo. Depozit koji je Jat ervejz 1998. uplatio Erbasu vraćen je Er Srbiji, potvređno je za B92.net u Er Srbiji

Kao deo tekućeg restrukturiranja Etihad grupe, Etihad ervejz je odlučio da otkaže kupovinu određenog broja erbaseva A320 neo. Depozit koji je nekadašnji Jat ervejz 1998. uplatio kompaniji Erbas vraćen je Er Srbiji i to je urađeno samo zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, rečeno je u nacionalnoj avio-kompaniji za B92.net.

U kompaniji Er Srbija navode i da dugoročni razvoj flote ostaje deo strateških razgovora dva partnera.

- U avio-industriji vlada jedna od najjačih konkurencija i ona se stalno pojačava. Sa promenama u potražnji, agresivnom konkurencijom i nesigurnom cenom goriva, kao najvećeg fiksnog troška avio-kompanija, sve ozbiljne avio-kompanije pažljivo planiraju dugoročni razvoj svoje flote. To su glavni razlozi zbog kojih se Etihad ervejz odlučio da otkaže nabavku pomenutih 10 aviona - navodi ta kompanija za B92.

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljak

    11. januar 2019 | 20:59

    Ko je ovde lud. Mi dali pare Arapi uzeli

  • Ninko

    11. januar 2019 | 19:46

    I to bi trebali da prihvati o kao razlog :) nece da uloze u avione sto im je ugovorna obaveza...a mi da nastavimo sa ATR72 iz 1982g. Pa etihad su isterali iz svih partnerstava u svetu, samo kod nas opstaju a zna se zasto :)

  • Milance

    11. januar 2019 | 18:38

    Znaci jos zive love se slilo u Etihad!!!! To majstori! Tako se cedi Srbija!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA