Nema koga nije razbesneo obavezni bakšiš: Gosti ne žele da nagrade lošu uslugu, a konobari neće da dele napojnicu sa kuvarima
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Marija
Nikada nisam ni kafu popila a da nisam ostavila baksis.
Željko Djyrovic
Što razbesneo?? Konobari u Srbiji rade za 250 eura plate,nemaju slobodne dane za praznike,osam sati stoje na nogama,nema slobodnih vikenda,poslužuju razne vrste ljudi i neljudi,rade i po deset dvanaest sati,bakšiš dajete muzici a njima ne biste,moraju da slušaju sve budalaštine i gluposti gostiju,u svetu je obaveza,npr Amerikanci imaju obaveznih 18 pošto,a nama Balkancima smeta,moraju da budu ljubazni a da li ste vi ljubazni prema njima??ako nemate para za bakšiš nemorate ni ući u kafanu,kafić,restoran,neljubazni su prema vama jer im ne dajete bakšiš,a pitajte one koji ostavljaju kao sav normalan svet da li su prema njima ljubazni!!maltretirati ih da još jednu turu pa ostajete i posle radnog vremena,ukratko idite u Ameriku i neostavite konobaru napojnicu pa da vidim šta će vam reći,
Qwer
Konobara uvek nagradim ako sam zadovoljan uslugom i to je njegovo. To tako i treba da ostane. Vlasnici restorana su sve to ukalkulisali u cene, pa ovo bi bio didatni teret za goste a priznacete, cene su vrlo visoke i za neke druge standarde a kamoli za naše.