≫
Bakšiš postaje obavezan deo računa? Ugostitelji traže "siguricu" za sebe, a od predloga sume će vam se zavrteti u glavi
≫
Konobari svaki put kada prime bakšiš krše zakon i prave potencijalni problem objektu u kom rade
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Ivan
E bre citam ove komentare i ne verujem sta pisete. Ako vec izadjete u neki restoran, i ako je konobar ljubazan i lepo vas posluzi, jel tesko ostaviti baksis od 200 din, verujte mi konobar ce vas zapamtiti. Radim u jednom prometnom restoranu kao konobar i najjaci su mi gosti koji naprave ceh 15000-20000 provuku karticu i cao, a ti si se muvao oko njih predlagao im sta da jedu, koje vino da popiju pocistio sto za njima i dobio sipak na kraju. E pa ja kafu ujutru kad pijem placam 200 din iako kosta 120 din
stvarno?
a shto kafane ne daju besplatnu turu pica kad napravim rchun 100 i vishe €? samo ako sam zadovoljan
BB
Ma kakav bakšiš to je bezobrazluk ko meni daje bakšiš kada završim neku montažu i oderem se od posla. Taj konobar neka bakšiš traži od gazde jer je bio uslužan i profesionalan prema njegovim gostima i koji će se u tom slučaju opet vratiti kao zadovoljni gosti. To je nagrada a ne da čeka od gosta da mu da napojnicu i pored visokog računa.