Sačuvajte dolare jer ćete sa njegovim oporavkom u drugoj polovini 2017. biti na dobitku

 
 ≫ 
  • 0

- Smatramo da će se dolar oporaviti u drugom polugodištu, uglavnom zbog povećanja kamatnih stopa, a mišljenja smo i da će inflacija zapravo ubrzati u SAD - izjavila je strateg kompanije Jaslin Jeo

Aktuelna slabost dolara bi mogla biti kratkog daha, jer će ubrzanje inflacije i očekivano povećanje kamatnih stopa u SAD podići vrednost američke valute narednih meseci, ocenjuju analitičari iz fonda za upravljanje aktivama "JP Morgan Aset Menadžment".

Ako ste kupili dolare i evre na početku 2017. evo koliko ste izgubili

- Smatramo da će se dolar oporaviti u drugom polugodištu, uglavnom zbog povećanja kamatnih stopa, a mišljenja smo i da će inflacija zapravo ubrzati u SAD - izjavila je strateg kompanije Jaslin Jeo za američku TV mrežu Si-En-Bi-Si.

Američki dolar je u utorak pao na 10-mesečni minimum, nakon što predlog republikanaca za zamenu Obamakera nije uspeo da dobije dovoljnu podršku.

Pojedini tržišni posmatrači tvrde da bi slabiji dolar mogao pomoći podizanju profita kompanija čijim akcijama se trguje u okviru indeksa S&P 500, ali Jeo smatra da tržišta kapitala van SAD, kao Evropa i Japan, imaju znatno veći potencijal za rast.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA