VRTOGLAVICA: Rimski bunar ponovo otvoren za posetioce! (FOTO)

 
  • 1

Nakon sedam godina, Rimski bunar na Kalemegdanskoj tvrđavi danas je otvoren za sve posetioce. Bunar je obnovljen za dva meseca i posete će biti besplatne

Rimski bunar na Kalemegdanu, posle sedam godina, otvoren je danas za posetioce, a sekretar Privremenog organa Goran Vesić rekao je da da će grad u nastaviti da ulaže u Beogradsku tvrđavu, kako bi bila privlačnija za turiste.

- Na ovaj način želimo da pokažemo da brinemo o Beogradskoj tvrđavi. Mi ćemo nastaviti sa ulaganjima u Tvrđavu, jer je ona za turiste, posebno za one koji dolaze rekom u Beograd, magnet i mesto koje se pored Hrama Svetog Save najviše posećuje u Beogradunaveo je Vesić novinarima na Kalemegdanu.

On je rekao da je otvaranje Rimskog bunara samo prvi korak u tom pravcu.

- Sledi projekat kojim ćemo pokušati da Beogradsku tvrđavu učinimo atraktivnijom, da bude mesto gde će dolaziti sve više turista, od čega bi i grad i turizam Beograda i sama Tvrđava imali više koristi- izjavio je Vesić.

- Otvoriti Rimski bunar nije mali posao, sedam godina je bio zatvoren. Uz malo volje i organizacije mogao je biti otvoren i ranije, a zašto nije ne znam- istakao je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora Beogradske tvrđave Nikola Kovačević rekao je da je Rimski bunar obnovljen za dva meseca uz veliku pomoć kako Privremenog organa tako i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kao i da je investicija iznosila manje od 400 hiljada dinara.

- Obnovili smo kompletnu elektroinstalaciju i obavili sve bravarske radove, postavili ogradu i okno iznad samog bunara kako bi sugrađani mogli bezbedno da ga posete - objasnio je Kovačević

On je najavio da će u narednom periodu posete Rimskom bunaru biti besplatne i da će turisti moći da ga posete svakog dana od 10 do 18 časova, uz stručnog vodiča u grupama od po 15 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гага

    5. mart 2014 | 17:06

    Коначно, јако лепа вест. Све похвале

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA