14. BG GIMNAZIJA: Neće kamere u učionici!

 
  • 5

Četrnaesta beogradska gimnazija organizovala konferenciju za štampu, zbog video-nadzora u školama nije im dozvoljen ulazak u učionicu

Štrajk upozorenja Četrnaeste beogradske gimnazije, zamenjen je održavanjem konferencije za štampu u kojem su učestvovala četiri prosvetna sindikata i desetak profesora iz škole. Oni su zatražili ukidanje video-nadzora na nastavi. Kako im nije dozvoljeno da uđu u učionicu, skup je održan u školskom hodniku, pišu Novosti.

Video-nadzor se u svim školama koristi za kontrolu hodnika i dvorišta, radi povećanja stepena bezbednosti učenika. Međutim, u našij školi se snimaju i časovi, već godinama. Postavili smo pitanje: da li snimanje časova ima veze sa bedbednošću učenika ili je kontrolisani video-nadzor uperen protiv nastavnika?

Prisustvo malog broja profesora obrazloženo je činjenicom da se plaše od mogućih represivnih mera. Međutim, direktorka Marija Miletić to demantuje i navodi da zaposleni imaju pravo na štrajk, ali i da je niko nije obavestio o konferenciji za novinare, i da im zato ulazak u učionicu nije dozvoljen.

- Imaju pravo na štrajk i niko im ne brani, a samo sedam-osam njih je imalo čas u vreme održavanja skupa - objašnjava Miletić, pa dodaje:

- Neće biti ukinut video-nadzor, koji je uveden još 2007. i bio je predviđen u projektu rekonstrukcije škole. Od 74 nastavnika, skupu je prisustvovalo manje od deset, što govori da je reč o pojedincima koji unose zlu krv u kolektiv.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prof.Biologije

    23. mart 2014 | 13:41

    Zabranjeno je snimati čas bez dopuštenja profesora.

  • Ema

    23. mart 2014 | 21:18

    Trebalo bi uvesti kamere u ucionice svih skola. Bilo bi manje incidenata na casu i napada na prof. Mnogima se to ne dopada jer bi se konacno kontrolisalo ko drzi cas a ko pusta decu i ko stvarno radi a ko cita novine. Kod mene bi slobodno mogli da otpuste pola nastavnickog veca kad bi znali kako rade..

  • Roditelj

    24. mart 2014 | 00:06

    Sve treba poduzeti da bi se izbegle nemile scene na casovima. Kamere su i te kako potrebne jer tinejdjeri su postali nepredvidivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA