DA LI JE MOGUĆE: Jeftiniji taksi do aerodroma!

 
  • 1

Najniža cena za prevoz sa Aerodroma iznosi 1.400 dinara - za Novi Beograd, deo Surčina i Zemuna, a najviša 6.000 dinara - za Barajevo, Obrenovac, Sopot, Lazarevac, Mladenovac i deo Voždovca

Privremeni organ Beograda doneo je pet odluka o regulisanju auto-taksi prevoza, među kojima i o tarifi do aerodroma i o ponašanju taksista koji čekaju putnike.

Danas donetim rešenjem koje stupa na snagu u ponedeljak, 3. marta, "o ekonomski najnižoj ceni" auto-taksi prevoza putnika na teritoriji Beograda, "smanjene su cene prevoza do Aerodroma Nikola Tesla", saopštila je služba "Beoinfo".

Tako sada najniža cena za prevoz sa Aerodroma iznosi 1.400 dinara - za Novi Beograd, deo Surčina i Zemuna, a najviša 6.000 dinara - za Barajevo, Obrenovac, Sopot, Lazarevac, Mladenovac i deo Voždovca, piše u saopštenju.

Beograd je podeljen u šest zona, a u cenu je uračunat i prevoz prtljaga "u granicama veličine i nosivosti prostora za prtljag u automobilu".

Danas je donet i pravilnik koji reguliše rad auto-taksi prevoznika na Aerodromu uz "striktna pravila ponašanja i uvođenje reda ne samo u zoni dolaznog terminala gde se primaju putnici, nego na čitavom prostoru aerodroma", saopštio je "Beoinfo".

Tako "taksisti više ne smeju da napuštaju mesto gde čekaju sa svojim vozilima", te se "sprečava da ostavljaju svoje automobile, ulaze u aerodromsku zgradu i vode putnike do vozila".

- Sve koji ne poštuju pravila, kažnjavaće inspekcija i komunalna policija - piše u saopštenju.

Privremeni organ Beograda je danas donetim Pravilnikom o vanrednom ispitivanju pogodnosti taksi vozila, omogućio da saobraćajni inspektor ili policajac može da na vanredni tehnički pregled pošalje taksi vozilo koje saobraća iako je oštećeno.

Doneti su i nov pravilnik o ispitivanju pogodnosti i klasifikaciji taksi vozila, kao i uputstvo o izgledu i izdavanju taksi isprava, oznaka i cenovnika.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Predivna priča o spasavanju zaštićene i ugrožene vrste: "Vrtela se kao vitez Koja nasred puta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taxidriver

    28. februar 2014 | 20:36

    E pa bravo za aerodrom konacno ispravna odluka mada cisto sumnjam al ajd... nego sta mi da radimo sa divljacima koji i danas a evo i veceras ih mozemo videti kako krastare gradom ko ce njima da skine tablice,oduzme taxi tablu pa i auto koji je u prekrsaju,KO CE TO DA URADI,KO? u toku jutra saljem vam slike tih istih pa da vidimo dal je neko nesto radio veceras tj.nocas!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA