Siniša Mali i Zorana Mihajlović saslušali žalbe Beograđana (FOTO)

 
  • 5

U Skupštinu grada Beograda građani su svoje probleme izložili predsedniku Privremenog organa Beograda i ministarki energetike

Više stotina Beograđana došlo je danas u Skupštinu grada Beograda kako bi u razgovoru sa predstavnicima Privremenog organa i Vlade Srbije razgovarali o problemima među kojima su problem diviljih deponija, komunalnih usluga, parkiranja, uređenje parkova...

Sa građanima su razgovarali predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali i ministarka energetike Zorana Mihajlović koji su poručili da će ovakav vid komunikacije biti nastavljen ubuduće i da će pokrenuti incijativu da gradski sekretarijati, agencije i direkcije rade produženo radno vreme, kao i vikendom kako bi se Beograđanima izašlo u susret.

Mali je novinarima rekao da je za rešavanje velikog broja problema Beograđana neophodna koordinacija gradske i republičke vlasti, dodajući da se nada da je ovo samo prvi sastanak ove vrste i da će to biti tradicija.

- Svakodnevni problemi građana Beograda su jedan od prioriteta privremene uprave Grada Beograda -poručio je Mali, istakavši da će se gradske vlasti potruditi da nađu rešenje, ukoliko je to u njihovoj nadležnosti.

On je preneo da su se danas građani žalili na bahate vozače koji zauzimaju trotoare ispred Doma penzionera na Voždovcu, vodovodne i kanalizacione mreže u Ripnju i Sremčici, a imali su i pitanja vezano za način korišćenja socijalnih stanova...

Mali je kazao i da će biti pooštrena inspekcija kontrola pijaca i proizvoda koji se tamo prodaju.

Mihajlovićeva je podsetila da je ovo 11. put kako to ministarstvo organizuje prijem građana i zahvalila se gradu Beogradu i Privremenom organu koji su omogućili da se i ovog puta razgovara sa građanima o pitanjima koja su za njih važna.

- Nadam se da će razgovori sa građanima i dalje biti praksa u gradu Beogradu, kao i da će gradski sekretarijati raditi i vikendom, što zahtevaju građani i tako na još efikasniji način raditi na rešavanju problema koji za cilj imaju što bolji život stanovnika Beograda - navela je Mihajlović.

Iz nadležnosti republike, kako je ukazala, sa gradanjima je razgovarano o pitanjima iz oblasti energetike i o zaštiti životne sredine.

Mihajlović je, između ostalog, najavila i da će sledeće nedelje biti organizovani razgovori sa pojedinim nevladinim organizacijama kako bi se pokrenulo rešavanje problema divljih deponija, na koje su se Beograđani žalili. Ona je ukazala da je samo na jednoj beogradskoj opštini pobrojano između 800 i 1.000 divljih deponija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    8. februar 2014 | 13:52

    Ta gospođa kao margarin,u sve se meša....!!

  • Zoki

    8. februar 2014 | 14:46

    Magla svuda, magla oko nas ...

  • Sasa

    8. februar 2014 | 16:14

    Sta ces ti tu, alo jesi li ministarka ili gradska sekretarka? I onda lao nema uzurpacije i sve je legalno. Banda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA