SNS: Vraćamo GSP u sigurne ruke Beograđana

 
  • 3

Funkcioner SNS Aleksandar Jovičić naveo je da je GSP kičma grada i da je neophodno da se prema gradskom saobraćajnom sistemu ponaša odgovorno i da se što pre vrati u "sigurne ruke Beograđana"

Srpska napredna stranka pozvala je danas privremeni organ Beogarada da u što u kraćem roku reši problem naplate i kontrole karata u javnom gradskom prevozu, jer je neophodno da se taj sistem vrati gradu i sredstva od naplate ostanu u budžetu Beograda.

- Na taj način smanjićemo subvencije grada prema tom sistemu i usmeriti sredstva prema infrastrukturnim projektima i podizanju kvaliteta života građana - rekao je funkcioner SNS Aleksandar Jovičić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je nedopustivo da Beograđani trpe zbog, kako je rekao, poslovnih kombinacija bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa i njegovih privatnih firmi.

Subvencije grada prema GSP iz godine u godinu rastu, a naplata karata je sve lošija, rekao je Jovičić i precizirao da je u 2008. godini za subvencije GSP izdvajano oko 3,5 milijardi dinara, a u 2012. i 2013. godini 6,5 miljardi dinara.

On je dodao da je GSP kičma grada i da je neophodno da se prema gradskom saobraćajnom sistemu ponaša odgovorno i da se što pre vrati u "sigurne ruke Beograđana".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    6. februar 2014 | 18:12

    Smanite vi cenu markica,o tome svi cute,odakle ljudima bre pare da placaju 3500din,to vi resite

  • Mladen

    6. februar 2014 | 17:47

    da da u ruke beogradjana!

  • Miroslav N.

    7. februar 2014 | 05:24

    Ma kome ti pričaš?! A u Novom Sadu uvodite BusPlus koji neće biti u rukama grada, nego vašim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA