OSTAJEMO LI BEZ BUS PLUSA? Traže da GSP ponovo naplaćuje karte!

 
  • 9

Sindikati su to zatražili od predsednika Privremenog veća Siniše Malog, jer smatraju da je ugovor sa konzorcijumom "Apex Solution Technology" ,"Lanus" D.O.O" i "Kentkart", koji rukovodi sistemom "Bus plus", štetan za Beograd

Tri sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" zatražila su da se raskine ugovor o "BusPlus" sistemu naplate i kontrole karata u javnom prevozu i taj posao ponovo vrati GSP "Beograd".

Sindikati su to zatražili od predsednika Privremenog veća Siniše Malog, jer smatraju da je ugovor sa konzorcijumom "Apex Solution Technology" ,"Lanus" D.O.O" i "Kentkart", koji rukovodi sistemom "Bus plus" štetan za Beograd.

Zahtev su uputili Sindikat vozača GSP "Beograd", Saobraćajni sindikat GSP "Beograd" i Sindikat "Evrovozač", koji tvrde i taj ugovor štetan i po GSP i po građane.

Oni u pismu tvrde da je "šest miliona evra iz gradskog budžeta plaćeno za zakup i instaliranje validatora "Bus plus" sistema, iako je bilo logično da konzorcijum, koji je dobio ovaj višemilionski posao i uzima 8,53 odsto od naplate karata, treba besplatno i da instalira opremu".

Sindikalci navode i da je "veliki broj zaposlenih iz GSP-a, u prethodnom periodu bio raspoređen na poslovima usmerivača i poslovima kontrole u vozilima kao ispomoć".

Oni tvrde da je "prodaja karata u 2013. za 40 odsto manja u odnosu na 2012" i da je "zbog lošeg funkcionisanja sistema, povećan broj napada na vozače u vozilima".

Sindikalci, kao razlog što ugovor treba da bude raskinut, navode i to što su "državni organi (komunalna policija) stavljeni u svrhu naplate karata privatnog preduzeća".

Oni tvrde i da "Apex sa svojih 270 kontrolora nije u stanju da obavi povereni posao već se iz gradskog budžeta, dakle od novca Beograđana, plaća dodatnih 700 kontrolora".

Sindikalci ističu i da "brojni savetnici i referenti zaposleni u GSP-u opslužuju "Bus plus" sistem i izrađuju redove vožnje, da njih pedesetak radi za konzorcijum, a platu primaju u GSP".

APEX: ŠOKIRANI SMO!

Kompanija "Apex", koja rukovodi "Bus plus" sistemom naplate karata u javnom prevozu, saopštila je danas da sindikati Gradskog saobraćanog preduzeća, koji traže raskid tog ugovor sa Gradom Beogradom jer je navodno štetan, obmanuju javnost.

- Šokirani smo hrabrošću sindikata i načinom na koji otvoreno obmanjuju Privremeni organ i građane Beograda - navodi ta kompanija povodom zahteva tri sindikata GSP predsedniku Privremenog veća Beograda Siniši Malom da se raskine taj ugovor.

Kompanija "Apex" ističe da grad Beograd "nije uložio nijedan dinar u uvođenje "Bus plus" sistema, niti u višemilionsku investiciju za softver i aparate koju u celosti snosi konzorcijum".

- Uvođenjem sadašnjeg sistema smo kroz provere i poređenje podataka ukazali na krađe u broju pređenih kilometara, manipulacije informacijama o izašlim vozilima, kao i druge teške nepravilnosti - ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA