ČOVIĆ: Do 80% za Dedinje, Senjak...

 
  • 4

Andreja Mladenović demantovao je da je najavio povećanje poreza na imovinu od 80 odsto. Povećanje od 80 odsto samo za "egzotične delove Beograda", tvrdi Čović

Član Privremenog veća Beograda iz DSS-a Andreja Mladenović je agenciji Beta rekao da je pogrešno interpretirana njegova izjava u intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista "Politika".

- Moja izjava je loše preneta. Privremeno veće je donelo odluku da ograniči rast tog poreza u sledećoj godini do 80 odsto, to ne znači da će svima porez biti veći za taj iznos - kazao je Mladenović.

Kako je dodao, porez na imovinu trebalo bi da bude veći za iznos naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, koju Beograđani neće plaćati od 2014. godine.

- Mi smo odbili predloge da povećanje bude do 300 ili 400 odsto i stavili smo ograničenje da porez ne može biti veći od 80 odsto u odnosu na prošlu godinu - kazao je član Privremenog veća iz DSS.

"Politika" je danas objavila da je Mladenović najavio povećanje poreza od 80 odsto i da će ta mera najviše pogoditi građane koji imaju velike kuće i stanove u takozvanoj ekstra zoni.

Najavljeno povećanje poreza na imovinu prokomenatarisao je danas i član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović, koji je objasnio da će se povećanje od 80 odsto odnositi samo na "egzotične delove Beograda".

- To neće biti baš takvo povećanje, a u slučaju ekstremnih povećanja, to ne može da bude više od 80 posto. Ekstremna povećanja se odnose na egzotične delove Beograda - Dedinje, Senjak, Košutnjak - objasnio je Čović.

(Telegraf.rs / Agencije)

Video: Potpukovnik Džefri Masmen, direktor državnog partnerskog programa Nacionalne garde Ohaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srle

    10. decembar 2013 | 18:47

    Turci vratite se sve vam je oprosteno

  • Trdit

    10. decembar 2013 | 18:17

    Ovog Covica treba klonirati jer ne daj Boze da mu se nesto desi,Srbija ce propasti bez njega!

  • Haj

    10. decembar 2013 | 19:48

    A I VILE U BLAGOJA PAROVIČA SA ZAUZETIM KOŠUTNJAČKIM ŠUMAMA TREBA OPOREZOVATI SA 800%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA