PREDSEDNIK OPŠTINE VOŽDOVAC: SNP1389 će dobiti teretane ako nikome ne smetaju

 
  • 9

Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, smatra da u natpisu na tabli teretane: "Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam. Omladini Voždovca daruje 1389", reč "nacionalizam" nema negativne konotacije, već da ta reč znači ljubav prema svom narodu

Predsednik opštine Voždovac Dragan Vukanić izjavio je u intervjuu za 24 sata, da teretane koje se grade na teritoriji opštine nisu u njegovoj nadležnosti, i da dozvole za njihovo postavljanje daje "Zelenilo". Ne smatra da su članovi "SNP 1389"  imali razlog da ga kontaktiraju u vezi sa formiranjem njihove teretane.

Iako članovi SNP-s kažu da su imali  sve dozvole, Vukanić odgovara da će se o tome pričati kada budu imali sve neophodna dokumenta sa imenima i potpisima i pečatom.

Vukanić smatra da u natpisu na tabli teretane: "Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam. Omladini Voždovca daruje 1389", reč "nacionalizam" nema negativne konotacije, već da ta reč znači ljubav prema svom narodu. On napominje da se svi nacionalni junaci mogu svrstati u grupu nacionalista. On se pita zašto se od toga pravi problem, a ne od dešavanja u Hrvatskoj, lomljenja tabli na ćirilici, dešavanjima na Kosovu, kao i zašto nekome smeta "nekoliko spravica koje su postavljene i koje momci i devojke koriste za vežbanje i održavanje kondicije".

Vukanić je izjavio i da teretane neće dobiti potrebnu dokumentaciju ukoliko budu postavljene na mesta gde smetaju građanima i deci ili ako vrše negativnu funkciju, ali da će pomoći da se sve papirološki uradi kako treba ukoliko nikome ne smetaju i ako deca imaju koristi od njih.

Na pitanje kako je moguće da su teretane postavljene bez dozvole, Vukanić odgovara da za postavljanje teretana nije potrebna građevinska dozvola, i pita se da li bi bilo ovoliko problema da su teretanu hteli da otvaraju DS ili SNS. Kako kaže, sa ljudima iz "SNP 1389" razgovarao je  kada su hteli da se kandiduju za izbore na Voždovcu i da sa njima nije  imao nikakav ekces ili ispad, ni šovinistički, ni fašistički.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    7. novembar 2013 | 18:15

    у Србији је најгоре бити србин !!! Патриоте се називају хулиганима итд !!! Браво 1389

  • Nemanja

    7. novembar 2013 | 20:22

    Nacionalizam znači voleti svoj narod. Ekstremizam znači mrzeti sve ostale. Ja sam nacionalista i ponosim se time...

  • Lud Zbujen

    7. novembar 2013 | 18:17

    Neka postave kod nas na rakovici u miljakovackoj sumi nema nista ispred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA