SEDMI FESTIVAL NAUKE: Superheroji u promociji nauke

 
  • 0

Sedmi festival nauke, koji se održava u Beogradu od 5. do 8.decembra pod sloganom "Superheroji nauke", ima ideju da skrene pažnju i ohrabri sve mlade ljude koji se danas u Srbiji bave naukom i šire entuzijazam, znanje i ljubav

Najveći regionalni Festival nauke biće održan sedmi put u Beogradu od 5. do 8. decembra i dalje sa jasnom svrhom – da predstavi, objasni i promoviše nauku podjednako blisko i jasno svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Četiri lokacije - bivša Robna kuća "Kluz", Studentski kulturni centar, galerija Narodne banke Srbije i sasvim novi prostor, bivši "Eurosalon" - i ove godine činiće jedinstvenu "festivalsku četvrt".

Pod sloganom "Superheroji nauke", ideja festivala je da skrene pažnju i ohrabri sve mlade ljude koji se danas u Srbiji bave naukom i šire entuzijazam, znanje i ljubav, kako i dolikuje pravim superherojima.

Sedmi festival nauke obeležiće non-stop eksperimenti, interaktivne postavke, naučni šou-programi, zona za "eksperttinejdžere", pametne igraonice, debate i intervjui, kao i deo festivala koji spaja nauku, tehnologiju i umetnost.

- Sedmi put zaredom bez faktora sreće i sa čistim entuzijazmom uspevamo da Beograd, u četiri festivalska dana, učinimo centrom nauke i obrazovanja. Međutim, u ovom viteškom podvigu heroji nismo mi, već naši supergosti i posetioci, koji spasavaju nauku od nedostatka njene vidljivosti. Superheroji novog doba zadržavaju pravo da ne znaju odgovor na pitanje, oni nemaju nadljudske moći, ali imaju istinsku snagu da na zanimljiv i vrlo ljudski način izvuku nauku iz mraka i predstave vam je u najboljem svetlu - objašnjava direktorka Festivala nauke Ana Jovanović.

Festival nauke, osmišljen da ima ponešto za svakoga, pažljivo organizovan i segmentiran prema ciljnim grupama, prošle godine je posetilo 27.000 ljudi, od kojih 15.000 osnovaca i srednjoškolaca iz više od 300 škola iz cele Srbije, kao i iz regiona. Ovogodišnji program je namenjen dopuni školskog programa, zbog čega su prva dva festivalska dana posvećena školskim posetama.

Novi prostor, bivši "Eurosalon" (Kralja Milana 1), tokom četiri festivalska dana biće mesto gde će najmlađi kroz bezopasne i jednostavne kućne eksperimente upoznati različite naučne oblasti, od fizike i astronomije, preko hemije i biologije.

Više od 400 mladih naučnika iz zemlje, kao i gosti iz Holandije, Francuske, Švedske, Estonije i Hrvatske prikazaće naučne oblasti na svež i inspirativan način.

Sedmi Festival nauke nije moguće realizovati bez komercijalnih sponzora koji su ove godine finansirali produkciju najvećeg događaja promocije nauke i obrazovanja u regionu i uvažili njegov značaj.

(Telegraf.rs)

 

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA