MIHAJLOVIĆ OBEĆAVA: Beograđani, biće bolje posle smene Đilasa!

 
  • 13

Potpredsednica naprednjaka tvrdi da Beograd do sada nije dobro funkcionisao, odnosno da postoje loši rezultati i velika zaduženja grada

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da će Beograd funkcionisati bolje posle smene gradonačelnika Dragana Đilasa.

- Sešćemo da razgovaramo sa partnerima, i kada napravimo jasan plan, izaći u javnost i to reći građanima - kazala je ona gostujući u "Kažiprstu" B92.

Na pitanje kako će im biti bolje ukoliko se ne zna ni ko je kandidat za budućeg gradonačelnika, Mihajlović odgovara da Beograd do sada nije dobro funkcionisao, da postoje loši rezultati, velika zaduženja grada koja moraju da se vraćaju.

- Sada se razgovara o načinu funkcionisanja grada, komunalnih preduzeća, da se vidi kako da se svi nagomilani problemi reše kako bi grad funkcionisao bolje nego do sada - dodala je ona.

Prema njenim rečima, komunalna preduzeća su prezadužena sa više od 400 miliona evra duga.

Odgovarajući na pitanje hoće li nova vlast u glavnom gradu moći da zadrži specifičnu socijalnu politiku koja je postojala u Beogradu, odnosno može li obećati penzionerima trinaestu penziju, trudnicama i porodiljama punu zaradu, vaspitačicama nepromenjene plate, Mihajlović je rekla da "može da obeća da će građanima biti još bolje".

Ona, međutim, dodaje da nije tačno da je ta socijalna politika bila tako dobra, jer je porasla nezaposlenost u glavnom gradu, kao i da je porastao broj siromašnih.

- Biće boljih stvari za penzionere, trudnice i pogotovo decu. Ali pitanje je gde je novac i za ostale ugrožene, kako se povećao broj siromašnih u gradu? - istakla je ona.

Na pitanje hoće li biti izbora u Beogradu, potpredsednica SNS kaže da za sada ima raznih opcija o kojima se govori, kada je reč o budućim koracima u funkcionisanju gradske vlasti.

- SNS je rekla da nema problem s izborima. Razgovaraćemo s partnerima. Nikada nismo doneli odluku bez konsultovanja s njima. Uvek ima razgovora i dogovora i ne treba sada praviti tenzije između SNS i Socijalističke partije Srbije (SPS), u smislu da je SNS za izbore, a SPS nije - dodala je ona.

Na pitanje da li će SNS predložiti kandidata za gradonačelnika Beograda, ona kaže da naprednjaci imaju nekoliko kandidata, ali i dodaje da to ne treba da bude pitanje jednog čoveka, jer je bitan tim.

- Grad ne vodi jedan čovek, grad treba da vodi tim. Mi ne oklevamo sa objavljivanjem imena, jer želimo da napravimo kvalitetan tim i da se dogovrimo o svemu i da onda izađemo javno i to saopštimo - zaključila je Zorana Mihajlović.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    26. septembar 2013 | 12:05

    Ma bice bolje samo tebi snajka i tvojim partijskim poltronima. Jel ti mislis da je kompletan narod polupismen kao vasi glasaci kojima mozete da pricate bajke za laku noc svakodnevno.

  • Ludilo

    26. septembar 2013 | 12:17

    Možemo da se nadamo samo većem lopovu...

  • Aha

    26. septembar 2013 | 11:59

    Ja se nadam već 20 godina da će biti bolje ne samo u Bg neg' i u državi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA