BITKA ZA PORODILIŠTA: Stigao reanimacioni sto u Višegradsku! (FOTO)

 
  • 0

U okviru akcije "Bitka za porodilišta", reanimacioni sto vredan milion i po dinara, porodilištu klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS doniralo JP PTT saobraćaja "Srbija"

Porodilište klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije danas je u okviru akcije "Bitka za porodilišta" dobilo novi reanimacioni sto. U pitanju je donacija JP PTT saobraćaja "Srbija", čija je vrednost milion i po dinara.

- Naše porodilište je među najvećim u Srbiji i, u skladu s tim, potrebe za opremom su veoma velike. Neonatalni ventilatori, pacijent monitori, infuzione pumpe, ultrazvučni aparat... Sve zajedno, potrebno nam je blizu 300.000 evra pomoći. To zaista izgleda kao ogromna suma, ali kada se setite da se u ovoj klinici svake godine rodi više od 6.500 beba, shvatite da se prava vrednost ove opreme novcem ne može izraziti - izjavio je prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor KGA, zahvaljujući se na donaciji.

Milan Krkobabić, generalni direktor JP Pošta Srbije, tim povodom je izjavio:

- Pošta Srbije je shodno odlukama poslovodstva i ovaj put, kao što će to činiti i u buduće, uzela učešće u akciji koja ima za cilj da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Afirmišući istinske kulturne, umetničke ali i ljudske vrednosti, Pošta Srbije je uvek spremna da da doprinos svakom poduhvatu koji je na korist građanima Srbije, upravo s toga što Pošta Srbije i postoji zbog građana Srbije i za građane Srbije, a naročito za one pred kojima je budućnost.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, podsetio je na činjenicu da je JP PTT "Srbija" do sada već učestvovalo u "Bici za bebe", donacijom inkubatora Institutu za neonatologiju Srbije: „Na pragu treće godine Bitke, Pošta je ono što bismo vojničkim žargonom nazvali starim saborcem. Podržali su nas u većini akcija i nadam se da će ovo partnerstvo inspirisati neka nova, posebno među javnim preduzećima, za koja bi učešće u našoj borbi predstavljalo još jedan način da iskažu koliko su usmereni ka interesu građana koje opslužuju i zbog kojih postoje.

Inače, tokom "Bitke za bebe" Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS je dobila osam inkubatora, a u "Bici za porodilišta" prikupljena su sredstva za nabavku još jednog reanimacionog stola, devet CTG aparata, šest pulsnih oksimetara, dve infuzione pumpe i jednog sterilizatora.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA