VESNA PEŠIĆ: Smena Đilasa ne bi bila fer

 
  • 14

- Ako su SNS i SPS već toliko protiv gradonačelnika, neka se onda ide na nove izbore u Beogradu - kaže Pešić

Sociolog Vesna Pešić izjavila je da, ukoliko bi došlo do promene vlasti u Beogradu, to bila velika sramota, a ne bi ni bilo fer posle ubedljive pobede Dragana Đilasa.

- Ne može se lokalna vlast upodobljavati s republičkom vlašću u celoj Srbiji. Zamislite da su u Americi u svih 50 država na vlasti demokrate samo zato što je Obama predsednik SAD. To bi bilo rešenje iz srednjeg veka. Ali, ako su SNS i SPS već toliko protiv Đilasa, neka se onda ide na nove izbore u Beogradu - smatra Vesna Pešić.

Ona je za "Nedeljnik" konstatovala da je priča o rekonstrukciji vlade izgubila smisao pošto će "izbori biti verovatno iduće godine".

Vesna Pešić smatra da je Ivan Tasovac dobra kombinacija imajući u vidu dosadašnje kritike ljudi iz kulture, a Lazar Krstić pristojan dečko, da deluje inteligentno, ima program...

Ona dodaje da opozicija u Srbiji mora da ojača i konačno postane prava alternativa vlasti i konstatuje da je dobra ideja da Demokratska stranka i Liberalno demokratska partija naprave savez koji bi bio zamajac novog opozicionog okupljanja.

- Lider tog okupljanja mora da bude DS kao najjača opoziciona stranka. U taj opozicioni blok trebalo bi pozvati i Novu stranku Zorana Živkovića. I novu partiju Dušana Petrovića. Zapravo, trebalo bi da se ujedine sve stranke koje su izašle iz Demokratske stranke - ocenila je Vesna Pešić, naglasivši da sve to treba uraditi "bez Tadića".

Ona zaključuje da su "Srbiji potrebne moderne ličnosti, a ne sto političkih stranaka, potrebne su moderne institucije, a ne stari politički sistem".

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA