Vučić i Đilas za neki dan o Beogradu na vodi

 
  • 9

Do kraja nedelje održaće se sastanak prvog potpredsednika Vlade i gradonačelnika Beograda u vezi s ovim projektom

Do kraja nedelje održaće se sastanak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u vezi s projektom "Beograd na vodi".

Kako je rekao šef poslaničke grupe SNS u skupštini Beograda Aleksandar Jovičić, javnost može očekivati da do tog sastanka dodje do kraja sedmice i da se zaista krene u ozbiljnu modernizaciju glavnog grada.

- Ali želim da se odmah ogradim od toga da je to bilo kakav uvod u neku novu koaliciju ili nešto tome slično. Ovo je samo jedan razgovor kako da pomognemo da Beograd bude jedna prelepa metropola i da iskoristimo potencijale koje imamo, a imamo ih dosta - rekao je Jovičić i dodao da što se tiče odbornika SNS, Đilas može očekivati "vruću jesen".

On je ocenio da je od suštinske važnosti da se uđe u realizaciju projekta "Beograd na vodi", naglasivši da je to imperativ SNS bio i u preizbornoj kampanji kad je ta stranka govorila o značaju tog projekta.

Jovičić je podsetio da je reč, između ostalog i o izmeštanju beogradske autobuske i železničke stanice i naglasio da su u mandatu aktuelne vlade pronađena sredstva za završavanje "Prokopa".

Prema njegovim rečima, važno je da u narednom periodu deo oko "Savskog amfiteatra" dobije novu dimenziju i postane najlepši deo grada.

Jovičić je ocenio da je to najatraktivnija lokacija Beograda i da bi se u drugim metropolama to davno iskoristilo kao veliki projekat za otvaranje novih radnih mesta u mnogim privrednim oblastima.

- SNS će krenuti u razgovore s gradonačelnikom Beograda o tom projektu i nadamo se da ih on neće opstruisati. Kada govorimo o tom projetku, želimo da stranačke interese ostavimo po strani i da se bavimo interesima Beogradjana i gradjana Srbije - rekao je on, pa nastavio:

- Mi ne delimo mišljenje da je on dobro vodio grad, već da je Beograd prezadužena metropola sa 900 miliona evra, da su projekti precenjeni, da su plaćani nekoliko puta više... - dodao je Jovičić.

On je ponovio da je projekat "Beograd na vodi" inicijativa SNS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    12. avgust 2013 | 21:08

    Ljudi živite život, kratak je, nemojte da se opterećujete obećanjima političara, da bi sve to dočekali treba nam bar 5 života, svaki projekat po 20 godina, gde je prokop? Gde je akvalend? Koliko se gradila arena? Druga traka autoputa? Koliko brzo nam idu vozovi? A oni se hvale da su posle 10 godina popravili sat na Geneks kuli, ....jel treba još nešto da se kaže

  • Ivana

    12. avgust 2013 | 20:16

    Oduševio me ovaj projekat, nadam se da će zaista da zaživi, a verujem da sa njima dvojicom i može.

  • Sole

    13. avgust 2013 | 06:53

    Spremaju najvecu prevaru narod kroz koaliciju sns ds . Ovo je samo probni balon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA