Zavrnuli ruku kontrolorki Bus Plusa!

 
  • 27

Putnik koji je odbio da plati kartu, ali i da napusti vozilo, S. S. zasuo je bujicom najpogrdnijih reči i uvreda kontrolorki S. S. na liniji 23

Kontrolorka S. S. napadnuta je danas oko 12 sati na liniji 23 kada su je dvojica putnika prvo vređali, a zatim joj je jedan od njih zavrnuo ruku.

Putnik koji je odbio da plati kartu, ali i da napusti vozilo, S. S. zasuo je bujicom najpogrdnijih reči i uvreda. Zatim se u incident umešao i stariji putnik koji je, bez vidljivog razloga, kontrolorku fizički napao, snažno joj zavrnuvši ruku.

- Srećom, priskočio je vozač sa druge linije, koji se tu našao u svojstvu putnika i odbranio S. S. Uvrede i psovke, međutim, zaustavila je tek intervencija policije, koja je napadače privela. Ovo je dvadeseti slučaj u kome je upotrebljena fizička sila protiv naših radnika, samo od početka ove godine – rekli su u  iz kompanije "Apex Solution Technology", koja u Beogradu implementira sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu.

"Veoma smo zabrinuti zbog ovakve situacije. Ne možemo ostati nemi nad nasiljem kojem su izloženi kontrolori. To su radnici, besprekorni ljudi, bez ikakve realne krivice za eventualne probleme putnika”, kaže Sava Terzić, jedan od manjinskih vlasnika ove kompanije.

- Taj nesporazum mora biti razjašnjen. Nema razloga za neprijateljstvo prema našim kontrolorima. Niti kontrolori, niti "Apex" u celini mogu odlučivati o pitanjima spornim za građane Beograda, kao što su cene karata ili kvalitet gradskog prevoza, niti je to naš zadatak. Mi, naprosto, pružamo sistem, alat kojim se služe drugi nadležni organi u Beogradu, odgovorni za kvalitet i cenu javnog prevoza – ističe Terzić.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    31. jul 2013 | 19:28

    KAD CENA KARTE BUDE PRISTOJNA 30DIN,BICE I REZIM I KODEKS PLACANJA PUTNIKA.NEZAPOSLEN I COVEK KOJI PLATU IMA 20.000 NEMA ZA TOLIKU CENU KARTE OD 72 DIN.

  • Dum-Dum

    31. jul 2013 | 20:43

    Bracala,jedes ono sto se ne jede, a mozda ti neko drma kavez....? Kakav ulazak na prednja vrata,sta lupetas,sigurno imas lepu platu i vozis se kolima

  • Bracala

    31. jul 2013 | 19:37

    Te koji napadaju kontrolore treba tuci lopatama do iznemoglosti. Stoka koja nece da plati prevoz neka pesaci. Ko nema para neka se snalazi. Ovo se samo desava u Srbiji, sramota. Jedno od resenja je ulaz samo kod vozaca, i cekiranje kartice, ko ne cekira nema ulaza. Kamere po autobusima podhitno i to ce biti dodatni trosak za GSP pa uracunati u cenu karte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA