Most Zemun-Borča iz ptičje perspektive (VIDEO)

 
  • 2

Kako napreduju radovi na pristupnim saobraćajnicama i mostu Zemun-Borča pogledajte na snimku urađenom iz vazduha

Radovi na mostu Zemun-Borča napreduju, kao i na pristupnice ka ovom mostu preko Dunava. Prema najavama, most bi trebalo da bude završen do kraja 2014. godine.

Ekipa blog/portala LOBI je u subotu 18.maja poletela motornim zmajem sa aerodroma Lisičiji Jarak i snimila kako trenutno izgleda novi "Kineski most", kuda prolazi magistrala koja se proteže između Borče i Kovilova, kako izgleda petlja na Zrenjaninskom putu, gde se tačno nalazi kinesko naselje kraj Dunava uz predivnu panoramu Beograda.

Most su nedavno obišli gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić i ustanovili da su postavljeni stubovi i deo konstrukcije mosta, a da su počeli i radovi sa zemunske strane.

Most Zemun-Borča preko Dunava, dug 1.482 metra, gardi kineska kompanija CRBC, a gradi se i 21 kilometar prilaznih puteva koji će povezati most sa zrenjaninskim i pančevačkim putem, čime će biti napravljena takozvana severna tangenta.

Ukupna vrednost projekta je 260 miliona dolara.

Rok za završetak radova na mostu i puštanja u saobraćaj 27. oktobar 2014, a gradnja mosta je počela u oktobru 2011. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)

Video: Čudni oblaci nad Beogradom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    28. maj 2013 | 16:33

    Hvala na snimku....bas sam juce trazio fotke da vidim kako napreduju radovi :)

  • Navijačima

    28. maj 2013 | 21:19

    Samo neka ne bude bofl kao kineska roba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA