SNS: Đilas GSP dovodi do kolapsa

 
  • 14

- Svakom građaninu Beograda je jasno da je uvođenje "Bus Plus" sistema naplate promašen projekat, da je prevoz u gradu svakim danom sve lošiji, a da nova zaduživanja GSP-a vode u bankrot - rekao je šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić

Šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić optužio je gradonačelnika Dragana Đilasa da vodi politiku koja srozava GSP.

- SNS je upozoravala gradonačelnika Đilasa da će njegovo bahato rukovođenje gradom i nekonsultovanje sa strukom gradski prevoz dovesti do kolapsa i vratiti u prošli vek - rekao je Jovičić.

Jovičić je dodao da je SNS Đilasa upozoravala i da se problemi funkcionisanja gradskog prevoza ne rešavaju "postavljanjem partijskih kadrova bez iskustva na čelo GSP-a, kupovinom preskupih autobusa i zaduživanjem preduzeća", te da je ta stranka nudila konkretna rešenja koja bi sigurno dovela do poboljšanja stanja u javnom gradskom saobraćaju.

Odgovornom politikom raspolaganja finansijskim sredstvima, ulaganjem u postojeći vozni park i njegovo adekvatno održavanje, kao i vođenjem adekvatnog tarifnog sistema naplate karata, decentralizacijom upravljanja u sistemu organizacije, GSP bi danas bio u stanju da efikasno obavlja svoju delatnost, ukazao je Jovičić.

 

Šef odbornika SNS je naveo da je Đilas svaki apel naprednjaka da se politika vođenja grada mora promeniti kvalifikovao kao atak na njega i usporavanje ostvarenja njegove "vizije" modernog Beograda.

- Rezultate Đilasove "vizije" Beograđani danas mogu jasno videti. Svakom građaninu Beograda je jasno da je uvođenje "Bus Plus" sistema naplate promašen projekat, da je prevoz u gradu svakim danom sve lošiji, a da nova zaduživanja GSP-a vode u bankrot - rekao je Jovičić.

SNS, prema njegovim rečima, insistira da Đilas prestane da svoju funkciju koristi isključivo u sopstvene marketinške svrhe i poziva ga da počne da rešava nagomilane probleme.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    16. maj 2013 | 17:17

    Pa nego,koliko vam treba da tolike optutbe koje imaju protiv njega da,cekaju izvrsenje?sve javne firme su u debelom minusu od ds direktora.

  • MilanCh

    16. maj 2013 | 17:16

    Ceo svet placa prevoz, jedino ljudi u Beogradu ne. Sta ocekivati dalje. Ovaj decko nema polezeno, a ne placa ni kartu u javnom prevozu. Sta nije u redu? Mozda to da su mu rekli sta da kaze, jer je ocigledno da ne zna o cemu prica.

  • Biljana

    16. maj 2013 | 19:19

    SNS-ovci prekinite sa skupljanjem jeftinih poena i kad ste tako pametni dajte efikasnije rešenje. Al da bude realno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA