Divlji taksisti ponovo patroliraju beogradskim ulicama!

Građanima se savetuje da ne ulaze u vozilo koje nema na registraciji oznaku TX ili nalepnicu na šoferki sa amblemom Grada Beograda. Na ulicama oko 130 nelegalnih taksija

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika стрептомицин
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vladimir

    12. jun 2013 | 22:08

    Regularan sam taksista sa regularnim taksimetrom i regularnim obavezama prema državi koje redovno izmirujem, Vozim regularno taksi vozilo (kupljeno naravno na kredit), koje redovno održavam čistim i radim svaki dan (računajući i vikend) preko osam sati. Verujte mi da "divljaci" za mnogo manje vremena provedenog na ulici uzimaju više para nego mi regularni taksisti (ne računam lopove kojih i medju regularnim taksistima ima). Da li "divljaci" mogu da se sklone sa ulica? Pa, naravno ako postoji volja nadležnih. Probajte da zamislite da neki auto limar otvori divlju urološku ili stomatološku ordinaciju, recimo!? Nema šanse. Pa zašto je onda nemoguće sa ulica skloniti divlje taksiste? Nadležni (čitaj - lezilebovići) im skinu tablice, a "divljaci" u vozilu imaju odštampane rezervne u više primeraka koje nakon pet minuta ponovo montiraju i svi imaju fiktivne adrese na koje im stižu prijave i nikom ništa. Drugo, lopovi u taksi vozilima kradu pomoću naštelovanih taksimetara i takozvanih "turbina" - elektronskih uredjaja instaliranih jedino u svrhu kradje. Da li je toliko teško doneti Zakon koji će recimo da kaže: "Svakome kome se u taksi vozilu pronadje "turbina" - elektronska naprava za uvećan broj otkucaja taksimetra (ili neka ovo formulišu bilo kako drugačije) će biti oduzeto vozilo (kao predmet izvršenja krivičnog dela kradje) i biti pisana krivična prijava". I problem je rešen i zaštićeni gradjani, a i pošteni deo nas, poštenih radnika. Nema volje dragi moji sugradjani, jednostavno nema volje za tim.

  • Лане

    12. jun 2013 | 11:40

    Опет патролирају!? А кад су то па престајали? То смеће пљачкашко треба у'ватити и изломити, то је једини лек. Ништа друго. Да се таксисти организују лепо, свако по бејзболку, и једну ноћ да им направе пакао. Поломе и њих и кола. Па да видиш!

  • IronMan

    12. jun 2013 | 11:28

    Problem je sto se uopste dozvoljava bilo kome sa bilo kakvim vozilom da taksira. U drugim zemljama, taksiji u nekom gradu su svi iste boje, ista vozila, i taksisti imaju opsezne obuke (cuveno je koliko su taksisti u londonu izvezbani sa pamcenjem ulica). Dakle, drzava ne zeli da uvede red u taksije. Poznato da su taksisti najbezobrazniji vozaci, pa s te strane moralo bi da se povede racuna ko je sve danas u srbiji taksista, i njihovi prekrsaji treba da budu kaznjavani mnogo strozije nego prekrsaji obicnih vozaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA