Pronađimo dom psu koji voli trolejbuse (FOTO)

 
  • 3

Akciju udomljavanja ove simpatične životinje pokrenula je Snežana Bulajić na društvenoj mreži Fejsbuk

Pas lutalica, koji se već nekoliko meseci gradom vozi autobusima i trolejbusima GSP-a, osvojio je simpatije brojnih Beograđana. Mada ovaj šarmantni "slepi putnik" izgleda zabavno, u javni prevoz se sigurno sklanja pre svega da se ne bi smrznuo na ulici. Zato je grupa entuzijasta i ljubitelja životinja odlučila da ovom "urbanom" Beograđaninu pronađe dom.

Kako piše dnevni list "Blic", inicijativa za udomljavanje "psa koji voli trolejbuse" potekla je sa Fejsbuka, gde se grupa ljubitelja životinja spontano organizovala kako bi pomogla ovom putniku.

- Zajedno smo u ovome, jer nas potresa priča napuštenih pasa. Činimo koliko možemo, nismo lude niti zaludne, svesne smo situacije, ali i nešto učiniti je uvek bolje nego ne učiniti ništa. Organizujemo se i delujemo po potrebi, a ljubav i volju uvek imamo - kaže Snežana Bulajić, docent Fakulteta veterinarske medicine, koja je medijima i skrenula pažnju na akciju.

Snežana dodaje da ni ona ni ostali uključeni u akciju udomljavanja nisu članovi bilo kakve organizacije, već jedostavno žele da pas bude "zbrinut, voljen, mažen i pažen".

- On je pravi, urbani Beograđanin, pripada Beogradu, i tu mora ostati - zaključuje Snežana.

Ukoliko primetite ovog putnika u vozilima GSP-a, a u mogućnosti ste da mu pružite dom i ljubav − ne ustručavajte se da to i učinite! Odvedite ga vašoj kući i okončajte njegovo "lutanje" Beogradom.

Svi kontrolori BusPlusa uključili su se u potragu za kučetom koji se vozio gradskim prevozom.

Telegraf je kontaktirao sa Snežanom Bulajić i dogovorili se sa svim kontrolorima da obrate pažnju i da joj se odmah jave ukoliko ga neko ugleda, kako bi došla ekipa i odvezla ga do udomitelja.

Kako nam je rečeno BusPlus će devojci koja je pristala da udomi psa, pokloniti godišnju personalizovanu kartu.

(M. S. / Izvor: Blic)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    29. mart 2013 | 22:31

    Pozdravljam akciju. Da nas je vise takvih koji ovim neduznim stvorenjima velikog srca zele da pomognu. Dok ga neko ne usvoji pomozite mu kada ga sretnete i dajte bar malo hrane.....

  • Svetac

    29. mart 2013 | 22:52

    A sto nema bus plus karticu

  • Milko

    30. mart 2013 | 10:47

    Ti je važno, Hrana. Neka se građani koji nemogu da ga prihvate bar da sa ponešto hrane pomognu. Kad uđu trolejbuse neka mu daju ponešto iz ruke da pojede. Onda bi ceo Beograd bila njegova kuća i boravište. Nek postane maskota GPSa i Beograda. Pozdrav svim čitaocima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA