BEOGRAD DEMANTUJE ILIĆA: Dogovor je da se Prokop ponudi investitorima

 
  • 0

Razlog što železnička stanica Prokop nije završena je nedostatak sredstava koja je Republika proteklih godina dodeljivala železnici i naravno da nema nikakve veze s Beogradom, stoji u saopštenju

Povodom intervjua koji je Velimir Ilić, ministar građevine i urbanizma, dao za naš portal, a u kome je rekao da gradnju železničke stanice Prokop koči Grad Beograd, oglasila se služba za informisanje gradske uprave. U sopštenju koje je stiglo na kontakt redakcije navodi se da je u Ministarstvu saobraćaja na sastanku, održanom 18. januara, dogovoren plan završetka Prokopa.

"U Ministarstvu saobraćaja, na sastanku kome su prisustvovali ministri Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, dogovoreno je da se posao zavšetka izgradnje Prokopa ponudi potencijalnim investitorima. Zauzvrat, Grad se obavezao da će odustati od naknade za uređenje građevinskog zemljišta", piše u saopštenju.

Tri meseca kasnije, postoji problem u pronalaženju investitora, pa se Beogradu prebacuje nešto što ne odgovara istini.

"Razlog što železnička stanica Prokop nije završena je nedostatak sredstava koja je Republika proteklih godina dodeljivala železnici i naravno da nema nikakve veze sa Beogradom" - navodi se u sopštenju.

Prema analizi Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, samo za izgradnju pristupnih saobraćajnica sa auto-puta i iz Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića zgradi železničke stanice Prokop potrebno je uložiti 23,4 miliona evra.

Razlog tome je što je lokacija u ovom trenutku potpuno nepristupačna i potrebna su velika ulaganja u infrastrukturu da bi se Prokopu moglo prići putničkim vozilima ili gradskim prevozom.

Takođe, samo za napajanje elektromreže za pogon elektrovozova na ovoj gradskoj deonici potrebno je izgraditi još jednu trafo-stanicu.

(Telegraf.rs)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA