SPS: Nismo spremni na blokadu Beograda

 
  • 3

Odbornici SNS-a i DSS-a poručili da su političke promene u Beogradu neophodne. Iz SPS-a kažu da imaju potpuno odgovoran odnos prema građnima i da rade u njihovoj funkciji, a ne u funkciji bilo koje stranke

Odbornici SNS i DSS rekli su novinarima u gradskom parlamentu da su političke promene u Beogradu neophodne, dok su odbornici iz SPS-a naveli da nisu spremni za blokadu beogradskog parlamenta.

Iz SPS-a kažu da imaju potpuno odgovoran odnos prema građanima i da oni rade u njihovoj funkciji, a ne u funkciji bilo koje stranke.

- Uvek možemo da razgovaramo da li možda nešto može bolje da funkcioniše i otvoreni smo za tu vrstu razgovora, ali nismo spremni za blokadu gradskog parlamenta i za to da političke igre parališu grad - kaže predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

On je novinarima u gradskom parlamentu rekao da su sve stranke, bilo da li su na vlasti ili u opoziciji, vrlo odgovorne prema građanima i da niko nema nameru ili ambiciju da blokira Beograd radi političke igre.

- Nikakav zahtev nisam imao ni od koje stranke, niti od SNS, da se današnja sednica Parlamenta ne zakaže. Reč je o atmosferi koja je stvorena, ali koja nije proizvod političkog dogovora, niti bilo kakvih potreba da se urušava grad - rekao je Antić.

Upitan kada će biti zakazana sledeća sednica gradskog parlamenta, Antić je kazao da će to uslediti u roku od sedam dana, pošto sa resornim ministarstvom bude usaglašen generalni urbanistički plan.

Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić izjavio je da su socijalisti spremni da razgovaraju o promeni vlasti u Beogradu, ali da za to mora da postoji inicijativa Srpske napredne stranke.

- Ukoliko postoji želja i volja, a mislim da ima dovoljno i političke matematike i političke volje, koja je barem od strane SPS-a sasvim jasno prezentovana na republičkom nivou, da se, ukoliko je potrebna prekompozicija, uradi na način koji neće podrazumevati novi izborni ciklus - kazao je Ružić.

Ružić je istakao da je, ukoliko dođe do inicijative za promenu vlasti, neophodno da se o tome razgovara na zvaničnom sastanku, a ne da se ta priča "provlači po medijima".

Srpska napredna stranka najavljivala je promenu većine u Skupštini Beograda, gde njeni koalicioni partneri iz Vlade Srbije - Socijalistička partija Srbije - podržavaju Demokratsku stranku, ali inicijativa za smenjivanje vlasti nije pokrenuta.

- SNS je spremna za izbore u Beogradu, ali je na njenim potencijalnim koalicionim partnerima da se izjasne da li žele da ostanu u aktuelnoj vlasti ili ne - izjavio je šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić.

On je novinarima u Skupštini grada rekao da razgovora o promeni vlasti nije bilo, kao i da SNS pokreće inicijativu da do promene vlasti dođe, ali da ona nije u gradskoj vlasti.

- Pre svega, neko ko bi bio potencijalni kandidat za koalicionog partnera treba da se izjasni da li u aktuelnoj vlasti želi da ostane ili ne. Ako smatraju da korektno nastupaju kao koalicija, kako mi možemo po svaku cenu da tražimo da do pregrupisavanja dođe? - rekao je Jovičić.

On je istakao da se SNS ne plaši izbora i da, kao što neko postavlja pitanje legitimiteta vlasti na republičkom nivou, može da se postavi i pitanje legitimiteta vlasti u Beogradu.

Šef odborničke grupe DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da su političke promene u Beogradu neophodne.

- Inicijativa treba da krene od najveće opozicione stranke - SNS. DSS je u više navrata iznosila stav da je spremna za te promene u gradu i jedan drugačiji koncept vođenja politike - rekao je Mladenović novinarima u gradskom parlamentu.

DSS je, kako je dodao, spremna za razgovore o promeni vlasti i ako inicijativu bude pokrenuo SNS, DSS će ući u te razgovore.

(M. B. / Tanjug, Beta)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BAK

    22. mart 2013 | 21:56

    bravo anticu, to se postuje. Muka mi je od sns-a i to kako bi da se uvale svuda, a ni za ku.@ nisu....

  • SRBA

    22. mart 2013 | 20:00

    Antic ima dela od plena Djilasa,brojne malverzacije u gradu nisu mogle ni Anticu proci neopazeno.Ali ko cuti taj i odobrava.

  • Aleksandar

    22. mart 2013 | 23:14

    У току је акција "ДИНАР ЗА ДЕМОКРАТСКУ"! У току прикупљања средстава није дозвољена промена градоначелника!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA