Ukinuti upravni odbori u gradskim javnim preduzećima

 
  • 0

Odlukom Skupštine grada Beograda, u 20 javnih preduzeća umesto upravnih formirani su nadzorni odbori koje će činiti predsednik i dva člana

Skupština grada Beograda ukinula je danas upravne odbore u 20 gradskih javnih preduzeća i umesto njih formirala nadzorne.

Nadzorne odbore činiće predsednik i dva člana, biće birani na četiri godine, a osnivački akti su promenjeni radi usklađivanja sa novim Zakonom o javnim preduzećima.

Odbornici su usvojili i finansijske planove za ovu godinu za gradska, javna preduzeća, budući da su preduzeća "Beogradske elektrane", GSP "Beograd" i "Veterina Beograd" za 2013. godinu planirale poslovanje sa gubitkom, njima je naloženo da do 15. aprila pripreme i dostave Skupštini grada detaljan program konsolidacije poslovanja i sanacije gubitka. Usvojen je i rebalans programa poslovanja za tri javna preduzeća.

Skupština grada Beograda usvojila je i odluku kojom poreski obveznici stiču pravo na mirovanje glavnog poreskog duga ako dospele obaveze od 1. novembra do 31. decembra 2012. godine i tekuće obaveze dospele za plaćanje nakon 1. januara plate najkasnije do 31. marta.

Odbornici su usvojili i zaključak o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa gradskog budžeta za prošlu godinu.

Na sednici Skupštine izmenjeni su i uslovi za dobijanje na korišćenje socijalnih stanova u glavnom gradu. Uslov da neko dobije socijalni stan do sada je bio da mu prosek primanja domaćinstva bude manji od 80 odsto republičkog proseka, a sada je uslov da prosek primanja domaćinstva bude manji od 80 odsto gradskog proseka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA