Ostoju, urbanu legendu, rak kostiju ubio za 15 dana

 
  • 1

- Imao je bolove u kostima i teško se kretao, ali ga to nije sprečilo da samo mesec dana pred smrt nesmanjenom energijom prenosi klavire. Kod lekara je otišao tek pre petnaestak dana jer od bolova nije mogao da hoda - priča Andreja Paunović, jedan od Ostojinih najboljih prijatelja

Najpoznatiji Ostoja u gradu, koji se krio iza čuvenog oglasa "Klavire prevozi Ostoja", preminuo je 2. februara u staračkom domu u Beogradu, u svojoj 70. godini. Mada teško bolestan, skoro do poslednjeg dana nije odustajao od posla kojim se bavio više od pola veka.

- Imao je bolove u kostima i teško se kretao, ali ga to nije sprečilo da samo mesec dana pred smrt nesmanjenom energijom prenosi klavire. Kod lekara je otišao tek pre petnaestak dana jer od bolova nije mogao da hoda. Ustanovili su da ima rak kostiju, i to u fazi u kojoj mu više nije bilo pomoći - priča Andreja Paunović, jedan od Ostojinih najboljih prijatelja.

Prema njegovom svedočenju, Ostoja je među poznanicima bio čuven po tome što "u životu ni za šta nije tražio pomoć".

- Zarađivao je odlično, ali kako mu je velika strast bilo kockanje, malo šta od tog novca je uspevao da uštedi. Poslednjih 25 godina je živeo u jednoj šupi u Zemunu u kojoj nije imao ni struju ni vodu, a ušteđevinom koju je imao od dobitka na lutriji platio je dom, gde je i proveo poslednje dane - kaže Paunović.

U Beograd je došao 1959. godine iz sela Majdan kod Gornjeg Milanovca, a poslednji rod mu je bila sestra koja je umrla pre nekoliko godina. Verovatno je to razlog, priča njegov prijatelj, što, pored sestrića, na jučerašnjoj sahrani nije bilo više od dvadesetak ljudi.

- Verujem da mnogi koji su ga poznavali nisu ni znali da je umro, inače bi ga mnogo više ljudi ispratilo. Bio je dobar, ali neobičan čovek, pravi osobenjak. Nikad se nije ženio, živeo je povučeno i skromno, a klaviri i kocka su mu bili sve u životu. Tehniku je prezirao, pa je godinama odbijao da kupi čak i mobilni telefon. Pejdžer je koristio bukvalno do poslednjeg dana, kad je ta usluga ukinuta - priseća se Andreja.

(I. M. / Izvor: 24 sata / Foto: Prva Srpska Televizija - Exploziv )

Video: Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • guran

    6. februar 2013 | 15:14

    Sta ste preneli, preneli ste..klaviri sada ostaju gde jesu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA