DS gubi četiri opštine u Beogradu?

 
  • 0

Zbog "preletanja" iz jedne u drugu partiju, četiri opštine koje bi u slučaju toliko najavljivane "ofanzive" naprednjaka mogle da promene vlast su Obrenovac, Čukarica, Mladenovac i Barajevo

Četiri beogradske opštine u kojima bi najpre moglo da dođe do prekomponovanja vlasti su Čukarica, Obrenovac, Mladenovac i Barajevo.  Razlog zbog kog bi ove opštine prve mogle da "padnu", ukoliko počne toliko najavljivana ofanziva naprednjaka na aktuelnog gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, jeste promena "stranačkih boja".

Kako pišu "Večernje novosti", jedan od ključnih faktora svake promene vlasti u ovim opštinama bila bi Demokratska stranka Srbije.

Među prvim opštinama koje bi se mogle naći "na udaru" jeste Čukarica, koju vodi koalicija DS-DSS-SPS. Kako demokrate imaju 17 odbornika, opoziciona SNS 14 a DSS šest, "jezičak na vagi" mogao bi biti SPS sa svojih pet odbornika.

Ipak, kada je reč o računici, najkomplikovanija situacija je u Obrenovcu. Naime, na čelu ove opštine je kadar URS-a Miroslav Čučković, koji je na izborima predvodio grupu građana i "zaradio" 12 odborničkih mesta. Međutim, u ovoj opštini najviše odborničkih mesta ima SNS, čak 18, što znači da je promena vlasti očekivana.

Takođe, realno je očekivati i "kontraofanzivu": DS može da se udruži sa LDP-om i napravi nove vladajuće većine u opštinama Palilula, Zvezdara, Savski venac, Stari grad i Novi Beograd.

Dve specifične opštine svakako su Voždovac i Zemun, jer je njihov izborni ciklus drugačiji nego u ostalim opštinama. Građani ove dve opštine na izbore će izaći maja 2013. godine, a u obe opštine trenutno je na vlasti SNS sa manjim koalicionim partnerima.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA