NEMAR: Poplava i sneg na parkingu ispred "Rode" na Novom Beogradu (FOTO)

 
  • 2

Potrošači ovog tržnog centra jedva automobilima ulaze na parking, a veliki problem nastaje onda kad do svog četvorotočkaša pokušaju da dovezu kolica puna namirnica. Posebna opasnost vreba od velike poledice, zbog sve nižih temperatura

NEBEZBEDNO! Uprkos brojnim upozorenjima gradskih vlasti da su sva fizička i pravna lica, kao i preduzetnici u obavezi da čiste sneg ispred svojih objekata, ispred tržnog centra "Roda" na Novom Beogradu automobili i potrošači sa kolicima moraju da "plivaju" kroz vodu i otopljeni sneg.

Portalu Telegraf javio se čitalac S. P., koji je najpre jedva automobilom ušao na parking tržnog centra u Ulici Đorđa Stanojevića, a zatim do svog automobila teško dovezao kolica puna namirnica.

- Ovo je strašno! Jako je teško voziti po ovim bregovima od snega, a pogotovo je teško gurati kolica puna stvari. Pritom, svuda je voda, pa moram da vodim računa i gde gazim. Ovde ima majki sa decom, sa kolicima, zamislite tek kako je njima - ispričao nam je čitalac, stojeći na skoro punom parkingu ispred ovog tržnog centra, u kome su, inače, pored "Rodić megamarketa", smeštene i jedna prodavnica iz lanca "Merkator", kao i "Uradi sam".

Podsetimo, Odlukom o komunalnom redu Grada Beograda propisano je da su za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara koji se nalaze ispred stambene zgrade, poslovnih zgrada i poslovnih prostora, stambeno-poslovnih zgrada, objekata u izgradnji, oko neizgrađenog građevinskog zemljišta i sa drugih saobraćajnih površina u javnom korišćenju (interne saobraćajnice, prilazne staze, pešačke staze oko zgrada ili između njih i sl.), odgovorna pravna i fizička lica koja ih koriste kao vlasnici, korisnici nepokretnosti, zakupci ili kao neposredni držaoci te nepokretnosti.

Za nepostupanje po odredbama odluke, propisane novčane kazne iznose od 50.000 do 1.000.000 dinara za pravno lice, za odgovorno lice u privrednom društvu ili pravnom licu novčana kazna je od2.500 do 75.000 dinara i za preduzetnika novčana kazna je od 5.000 do 250.000 dinara.

U ovoj situaciji treba naglasiti i opasnost od poledice na ovakvim površinama, posebno zbog velike količine vode od otopljenog snega i novog pada temperature.

(E. T.)

 

 

Video: Svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Instituta za javno zdravlje Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    15. decembar 2012 | 22:02

    kaznite slovence,oni bi nas odrali!a,da mi tamo i ne mozemo da prodjemo!

  • koka

    15. decembar 2012 | 23:33

    pa sta radi ta komunalna policija!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA