DOČEK NG U BEOGRADU: Na Trgu Električni orgazam, u Sava centru klasična muzika

 
  • 0

Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić izjavila je da je budžet za obeležavanje Nove godine oko 10,5 miliona dinara, što je duplo manje nego prethodne godine

U okviru dočeka Nove godine na Trgu republike u Beogradu pevaće Masterblastersi i Rok hor, Jelena Mihailović, Marčelo i Iskaz, u 2013. godinu prisutne će uvesti Električni orgazam koji će nastupati od 23:15 do 00:35 i na kraju Dejan Pejović Black and White world.

Slogan ovogodišnje proslave Beogradske Nove godine je "Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu", centralnu proslavu otvoriće "Masterblastersi i Rok hor" u 21 sat, posle kojih će nastupiti Jelena Mihailović, Marčelo i Iskaz, dok će sve posetioce u Novu godinu uvesti sastav "Električni orgazam". Program se završava dva sata posle ponoći.

Pomoćnik direktora "Sava centra" Vuk Žugić najavo da će Beograđani, koji nisu zainteresovani da Novu godinu proslavljaju na otvorenom, prvi put biti u prilici da u toj sali dočekaju 2013,  uz klasičnu muziku, operske arije i džez deonice. Koncert  pod nazivom "Klasika molim - Nova godina otmeno" počeće u 21 sat i trajaće do dva sata posle ponoći.

- Takođe, bitno je istaći da je ceo događaj besplatan, dok se karte mogu podići na biletarnici 'Sava centra' - ukazao je Žugić.

Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić izjavila je da je budžet za obeležavanje Nove godine oko 10,5 miliona dinara, što je duplo manje nego prethodni, ali da se gradska vlast potrudila da program bude izuzetnom kvalitetan kako bi građani prestonice i brojni gosti koji se očekuju, u najboljem raspoloženju dočekali 2013. godinu.

Prema njenim rečima, proslava Nove godine višestruko je važna za glavni grad, jer pored promocije prestonice u kulturnom i zabavnom segmentu, na najbolji mogući način predstavlja Beograd kao zanimljivu turističku destinaciju, upućujući istovremeno na njegove brojne privredne potencijale.

Od 1. decembra pa do 10. januara 2013. godine, održava se i manifestacija Trg otvorenog srca, na Trgu Republike gde se drugu godinu za redom, pred Novu godinu, organizuje niz programa namenjenih svim građanima.

Trg Otvorenog srca, u organizaciji Beogradske kulturne mreže, čine ukrašene drvene kućice grupisane tako da predstavljaju celinu, odnosno simbolizuju mali gradski trg. U kućicama će se prodavati tradicionalni novogodišnji proizvodi - kolačići, kuvano vino, topla čokolada, čaj i slični proizvodi.

Predviđeno je postavljanje bine na kojoj će se izvoditi prigodni muzički i zabavni program za posetioce, koji će raditi i tokom vikenda pred Novu godinu, od 28. do 31. decembra.

Kao i prethodnih i ove godine će biti organizovana i "Ulica otvorenog srca" kao i humanitarna akcija za Beogradski bebi klub. Kako je rečeno, predviđa se da će za novogodišnje praznike Beograd posetiti oko 15.000 gostiju.

(M. S. / Tanjug / Foto: wikipedia)

 

 

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA