PROVERITE: Besplatno testiranje na HIV u Kancelariji za mlade

 
  • 17

Svi zaintertesovani mogu doći 30. novembra u prostorije Kancelarije na Studentskom trgu od 12 do 16 sati, a rezultati testiranja biće anonimni

Kancelarija za mlade Grada Beograda i Ministarstvo zdravlja organizuju povodom Svetskog dana borbe protiv side (1. decembar) besplatno testiranje na HIV u prostorijama Kancelarije. Na drugom kraju grada, Kancelarija za mlade opštine Rakovica organizovaće 1. decembra  akciju "Uživaj sigurno – koristi kondom".

Akcija besplatnog testiranja održaće se 30. novembra u prostorijama Info-ruma Kanceralije na Studentskomm trgu 5, od 12 do 16 sati. Rezultati testiranja vađenjem krvi iz prsta biće anonimni. Dobro došli su svi od 15 do 30 godina koji žele da se testiraju ili im je potreban savet lekara, a dolazak nije potrebno najavljivati.

Kancelarija za mlade je testiranje organizovala i prošle godine, a sada ovu akciju prvi put sprovode u saradnji s Ministarstvom zdravlja.

"UŽIVAJ SIGURNO - KORISTI KONDOM"

Kancelarija za mlade opštine Rakovica postaviće štandove na više lokacija gde će deliti besplatne prezervative, edukativni materijal i tradicionalne trake koje simbolizuju borbu protiv AIDS-a.

Prvi štand Kancelarije za mlade od 10 do 11.30 sati nalaziće se kod štanda opštine Rakovica na Sajmu lokalne samouprave koji se održava u Hali 1 Beogradskog sajma. Nakon toga, akcija se u 12 sati nastavlja na štandu koji će biti postavljen kod restorana "Mekdonalds" na Vidikovcu.

(M. S.)

 

 

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tratincica

    30. novembar 2012 | 12:41

    Prvi decembar,medjunarodni dan borbe protiv AIDS-a.Mladi nam opet daju primer kako treba,na pravi nacin,boriti se sa problemom:znanjem.

  • Kiki

    29. novembar 2012 | 19:48

    Vidimo u zadnje vreme česte akcije Kancelarije za mlade Opštine Rakovica. Kako za humanitarni koncert za malu Anđelu, tako i ovo. Lepo je pomoći bolesnima ali još lepše sprečiti zdravima da se razbole!

  • Flekica

    29. novembar 2012 | 20:02

    Sida je bolest o kojoj se mora pričati! Upravo zato što je polna bolest, mladi se stide i ne shvataju ozbiljnost i posledice. Sjajno je što mladi iz Kancelarije Rakovice organizuju ovako nešto. Nadam se da će dopreti do svesti omladine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA