Nešto lepo na Banjici: Članice kluba za stare organizuju plodonosne radionice, a ovo je rezultat njihovog rada

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Izložba slika grupe „Toskana”, korisnica Dnevnog kluba za stare „Savski venac 2”, biće otvorena sutra u 11 časova. Uz prigodni program, postavka će biti otvorena u prostorijama Dnevnog kluba „Anđelka Trnavac” na Banjici (Crnotravska 13b) pri Gerontološkom centru Beograda.

Grupa postoji nešto više od godinu dana i nastala je iz neformalnog druženja i potrebe za kreativnim izražavanjem članica. U svom radu ova grupa ima podršku socijalne radnice, domaćice i drugih korisnika kluba.

Grupa se okuplja jednom do dva puta nedeljno kada uz priču i u prijatnoj atmosferi nastaju slike. Iako su različitih iskustava, interesovanja i zanimanja, sve učesnice spaja zajednička ljubav prema umetnosti i sličan senzibilitet. Članice se ispomažu, jedna drugoj dele savete i prenose znanja, kritikuju se, bodre i nadopunjuju, isprobavaju nove materijale i tehnike. Tehnike koje najčešće koriste su akvarel i akril.

Izloženi radovi nastali su mahom u proteklih godinu dana.

(Telegraf.rs)

Video: Jelenu (75) i Strahinju (16) dele decenije iskutva, ali povezuje jedna stvar, od srca pomažu drugima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA