Predsednica opštine Palilula Ivana Medić u petodnevnoj poseti Narodnoj Republici Kini

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predsednica Gradske opštine Palilula Ivana Medić boravila je u Kini gde je u dva grada učestovala na konferencijama koje su organizovane u cilju razvoja i produbljivanja saradnje između NR Kine sa zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Tokom boravka u Ljaočengu, provincija Šandong, predsednica Medić potpisala je sporazum sa gradom Ljaočengom o uspostavljanju odnosa saradnje između dve opštine, u skladu sa principima uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Kine.

-Ovaj sporazum otvara brojne mogućnosti za saradnju između naše dve opštine, u različitim oblastima, a sve je to moguće, zahvaljujući čvrstom temelju čeličnog prijateljstva koje su izgradili naši lideri, predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Si Điping – rekla je predsednica i istakla da je kineski narod odigrao ključnu ulogu u izgradnji Pupinovog mosta, na Dunavu, koji je izgradila kineska kompanija "China Road and Bridge Coorporation" (CRBS), jedna od najvećih građevinskih firmi u Kini.

Predsednica opštine Palilula Ivana Medić u poseti Kini Foto: Promo/ Salvador Stojković

-Naša opština može se pohvaliti i učešćem u projektu fakultativnog učenja kineskog jezika, koji se realizuje u OŠ "Jovan Ristić" u Borči, na osnovu Programa prosvetne saradnje između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Ministarstva prosvete Narodne Republike Kine, uz pomoć Instituta Konfucije u Beogradu – rekla je predsednica Medić.

Tokom boravka u Kini predsednica opštine Palilula učestvovala je i na Šestom sastanku lokalnih lidera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ),u kineskom gradu Jantaiu, u provinciji Šandong.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Dačić sa delagacijom Šendžena: Jačanje policijske saradnje od obostranog interesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA