Imala je "tužan" pogled i bespomoćno ležala u šaci: Beograđani spasli čudnu ptičicu

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Neobična ptica dugog kljuna, tigrastog perja i neverovatno "tužnog" pogleda, koja bespomoćno leži u šaci Beograđanina koji ju je spasao privukla je veliku pažnju na društvenim mrežama.

Nije mogla da leti, povređena je...

Šta raditi u ovakim situacijama? Mnogi Beograđani su se u njima našli, ali spasavanje ptice podrazumeva i malo birokratije, a malo više strpljenja i ljubavi.

Potrebno je obavestiti Zavod za zaštitu prirode Srbije, a tek onda po njihovom nalogu pticu zbrinjava Beogradski zoološki vrt, koji se o njoj stara u smislu lečenja, nege i čuvanja, sve dok ne bude sposobna da se ponovo vrati u prirodu.

"Pozvali smo zavod za zaštitu životinja, oni su pozvali Zoo vrt. Upravo smo odneli pticu tamo, preuzeli su je, popunili smo formular i rekli su da će se potruditi da urade sve u svojoj moći da joj pomognu i da he puste u prirodu kada bude ojačala. Rekli su mi da mogu da pozovem za par nedelja da vidim šta se desilo sa pticom", kazala nam je Lee, koja je sa suprugom spasla pticu.

Što se tiče smeštaja, on će da potraje. S obzirom na to da je upitanju selica, sada je već morala da bude negde na obalama Egejskog, Jadranskog ili Crnog mora, možda i na severu Afrike. Ipak, Zoo vrt ima uslove za prezimjavanje pa se nadamo da će ova barska ptica preživeti i već na proleće biti ponovo u nekoj beogradskoj šumi i gostiti se na močvarnoj obali ne bi li sledeće jeseni bezbedno odletela na more.

(Telegraf.rs)

Video: Ptiče je bilo prepušteno samo sebi, ležalo je zgrčeno u gnezdu, a onda su ga spasili dobri ljudi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA