Poslednji papir za "zbogom" Starom savskom mostu: Stigao potpis Ministarstva na građevinsku dozvolu za novi

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je da je to Ministarstvo jutros izdalo rešenje o građevinskoj dozvoli za izgradnju novog Savskog mosta.

"Mi smo dali dozvolu i sada je na Gradu Beogradu, odnosno Direkciji za građevinsko zemljište da prvo počne uklanjanje starog i izgradnju novog mosta. Kada će to uraditi, zavisi od Direkcije. Ono što je bila naša obaveza, kada su ispunjeni zakonski uslovi, mi smo uradili i sada je moguće pristupiti izgradnji novog Savskog mosta", rekao je Vesić u jutarnjem programu na portalu Novosti.

Ministar je podsetio da je 19. septembra izdato rešenje o uklanjanju Savskog mosta.

Kao neosnovane je odbacio kritike da Ministarstvo na čijem je čelu nije objavilo rešenje o uklanjanju mosta u Centralnoj evidenciji objedinjene procedure, jer na to, istakao je, nije ni bilo obavezno.

"Bilo je različitih napada u javnosti u vezi sa tim, da to nije objavljeno u Centralnoj evidenciji objedinjene procedure, što samo znači da neko nije čitao zakon. U skladu sa članom 168. Zakona o planitanju i izgradnji jasno piše da to nije, niti je ikada bio, dokument koji se objavljuje u toj evidenciji, već se u njoj objavljuje samo proces izdavanja građevinske dozvole", pojasnio je Vesić.

Rešenje o građevinskoj dozvoli za izgradnju novog Savskog mosta je doneto u korist Republike Srbije - Vlade Srbije, a preko Direkcije za gradjevinsko zemljište grada Beograda, po posebnim zaključku Vlade kao i u korist (za infrastrukturu) EPS, EMS, Telekom i Grada Beograda.

Pre donošenja rešenja, utvrđeno je da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi, a pribavljen je i dokaz od Ministarstva zaštite životne sredine da za ovu vrstu radova nije potrebna izrada Studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je postupilo u skladu sa zakonom.

Vesić je podsetio je da je pre sedam ili osam godina bio raspisan veliki međunarodni arhitektonsko-tehnički konkurs za izgled novog Savskog mosta, kao i da je urađena Studija o proceni uticaja na životnoj sredinu

"Sve je to urađeno fantastično. Sada je doneto rešenje o građevinskoj dozvoli, što znači da je moguće graditi novi Savski most", rekao je ministar Vesić.

Dodao je da je i organizacija javnog saobraćaja tokom uklanjanja starog i izgradnje novog mosta u nadležnosti Grada Beograda koji je dužan da napravi plan i o tome obavesti građanke i građane.

(Telegraf.rs)

Video: Nikad viđeno u Beogradu: Punim gasom preko Brankovog mosta u vreme saobraćajnog špica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA