Važno je slaviti razlike: Pravi je moment da okrenemo stvari na bolje

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Važno je stvarati jednake šanse za sve, rušiti barijere, a razlike slaviti. Važno je iznova i iznova se podsećati da inkluzija nije samo reč, već delo, prilika da stvorimo prostor u kojem svako ima pravo da bude aktivan, kreativan i voljen član društva. Inkluzija nije ni samo odgovornost, već i prilika da pokažemo da je snaga zajednice u njenoj raznolikosti. Svako, bez obzira na svoje mogućnosti, zaslužuje da bude priznat, cenjen i uključen u zajednicu.

U vremenu kada se ubrzano živi, a razlike ponekad ne prihvataju, važno je da se okupljamo oko vrednosti koje nas spajaju i da nam poštovanje, razumevanje i otvorenost budu inspiracija za građenje nekih značajnih momenata. Ne treba zaboraviti da prava snaga jednog društva leži u prihvatanju onih koji donose jedinstvenu perspektivu i pogled na svet.

Upravo takva jedna snažna poruka poslata je iz Čuburskog parka u Beogradu, gde je Doncafé, pozvao sve da izdvoje trenutak svog vremena, budu deo akcije "Park punog srca", da se kroz jednostavan gest – deljenje kafe – povežu sa članovima humanitarne organizacije Dečje srce, i poklone im ono što im je najpotrebnije: pažnju, razumevanje i zajednički osmeh.

Doncafe Foto: Promo/ Nikola Rudić

Na taj način, kafa je postala mnogo više od omiljenog napitka – postala je simbol jedinstva, podrške i zajedničke snage koja menja svet na bolje, a sve u skladu sa težnjom Doncafé Moment kafe da inspiriše ljude da svakodnevnim izazovima pristupaju s pozitivnim stavom i podstiče ih da naprave male korake u smeru lične dobrobiti, kao i da učine nešto dobro i za druge.

Doncafe Foto: Promo/ Nikola Rudić

Humanitarna organizacija Dečje srce pruža podršku osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kroz različite programe socijalne zaštite i osamostaljivanja. U okviru organizacije Decje srce je i kafić-radionica-shop Zvuci srca, koji vode i u kojem rade osobe sa smetnjama u razvoju. U želji da se ostvari i dugotrajna saradnja, najavljena je podrška kafiću Zvuci srca, kroz besplatno snabdevanje Doncafé Moment kafom i posebno dizajniranim šoljicama, koje će biti kreirane na osnovu crteža koje su članovi organizacije osmislili tokom radionice na događaju.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Delegacija Pokrajinske vlade sa predsednicom Majom Gojković posetila kompaniju „Linglong Tire“

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA