Bahato parkiranje može baš da boli: Brutalno rešenje veštačke inteligencije za gorući beogradski problem

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Viljuške koje sa šina sklanjaju parkirane automobile. Da li nam je baš ovakav tramvaj, imaginacija veštačke inteligencije, potreban u Beogradu?

Zamislili smo jedno takvo vozilo i u par reči dali instrukcije veštačkoj inteligenciji koja nas je, očigledno, baš dobro razumela.

Nema dana da se ne pojave informacije o zastoju tramvajskog saobraćaja zbog bahatog parkiranja.

Situacija se obično razređi za 10-15 minuta, kada vlasnik vozila istrči i, u buci zvonjave tramvaja, automobilskih truba i ljutitih uzvika putnika svoje vozilo skloni.

Ali, kada bi "na svojoj koži" osetio štetu koju tako čini saobraćajem, svako bi se tri puta pitao pre nego što blokira šine.

Uklanjanje parkiranih vozila će, ipak, morati da nastavi da radi pauk. Ali, možda bi tramvaj mogao da dobije specijalne policijske kamere, koje bi automatski, kao "Oko sokolovo" detektovalo nepropisno parkiranje.

Kako biste vi rešili problem bahatog parkiranja na tramvajskim šinama?

(Telegraf.rs)

Video: Čovek ostavio auto nasred parka, pa porukom pokušao da isprovocira sve ljude: "Ja bahato parkiram"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. oktobar 2024 | 15:45

    Nema potrebe za tako bahatim resenjima samo po dzepu udri ..... za ponovljeni prekrsaj kazna od 10 miliona dinara i nece nikome pasti na pamet da to uradi.... ako mu i padne na pamet da ponovi i treci put kazna 1 milion evra i tako redom za cetvrti put 10 miliona evra za peti 1 milijarda evra itd..... eto vam resenja i puna kasa drzavi... samo napred nek se parkiraju bahato....

  • Mrki

    14. oktobar 2024 | 15:42

    Gde su nam ti "Beli" , čiji je to zadatak izmedju ostalog ?! A daaa,rade za privatnu firmu,i jure se sa putnicima po autobusima.

  • Vozač

    14. oktobar 2024 | 15:31

    Problem u našem gradu je taj što nema dovoljno mesta za parkiranje, sve zauzeto. Tako da znate da nisu svi baš bahati vozači! Obezbedite više parking mesta i problem je rešen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA