Pakleno putovanje za Borču: Svi znaju za beskrajno duge linije 85 i 95, sada imamo novog rekordera!

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Dvadeset dva minuta klackanja devedesetpeticom - ova linija poznata je kao jedna od najdužih gradskih linija (više od 22 kilometara) ali i najopterećenijih.

Od Borče, najvećeg obodnog naselja Beograda, preko Krnjače, ovaj autobus provlači se kroz strašne gužve Zrenjaninca, potom ide na preopterećeni Pančevački most i pakleni Bulevar despota Stefana. Linija ide dalje preko Brankovog mosta sve do Ušća, tačke koja uvek ključa od saobraćaja, a onda nastavlja dalje do novobeogradske železničke stanice, glavne autobuske stanice i u beskrajno duge novobeogradske blokove.

Poznata je kao najkritičnija linija što se tiče gužvi, ali bez nje se saobraćaj u gradu ne može zamisliti.

A onda je podignut Pupinov most i to je otvorilo vrata za uvođenje nove linije preko ovog mosta. Odlučeno je da se uvede bus 85 koji je vrzo postao popularan, ali i on ima svoje i te kako slabe tačke. Već od samog početka, okretnice na Banovom brdu, ovaj autobus ulazi u zagušenu Požešku ulicu, prelazi Most na Adi i upada u kolaps koji vlada u Ulici Omladinskih brigada. Dalje ide kroz uske zemunske ulice i tek onda izlazi na most.

Ova linija je čak i duža od 95-ice, sa trasom od čak 27 kilometara.

Međutim, prošlog meseca uvedene su čak tri nove linije preko Pupinovog mosta, koje bi trebalo značajno da olakšaju prelazak Dunava stanovnicima Pančevačkog rita, odnosno Dunavskog venca, tj. naselja Borča, Ovča, Krnjača, Padinska skela...

Linija 105L povezuje Ovču, Borču i Zemun (Bačku), linija 103 Padinsku skelu i Zemun, a najzanimljivija je linija 112 koja vozi do Reve.

Dobra stvar sa ovim linijama je što u Zemunu ne upadaju u gužvu, jer je okretnica Baćka relativno blizu mosta, a ulice kojima prolazi nisu naročito prometne. Problem je samo raskrsnica sa Ulicom cara Dušana, ali to je čekanje od minut-dva na semaforu.

Linija 112 je definitivno najduža od svih linija koje voze ka Borči i ima skoro 28 kilometara! Povezuje dva najveća puta na levoj obali Dunava: Pančevački i Zrenjaninski sa Zemunom. Autobusi prolaze kroz industrijsku i stambenu zonu, ali i kroz samu Borču trasom kojom ide i bus 101.

Ova rekordno duga linija omogućuje gotovo svim delovima leve obale Dunava komotnu vezu sa Zemunom i izbegavanje Pančevačkog mosta u širokom luku.

Ako izuzmemo linije ka rubnim prigradskim opštinama Mladenovac, Lazarevac, Barajevo, Sopot i Obrenovac, kao i južni deo Grocke, linija 112 je definitivno najduža linija koja se kategorizuje kao gradska.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgledaju kartomati na novoj autobuskoj stanici u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA