Petodnevni pozorišni festival dečjeg pozorišta

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gradska opština Zvezdara i Savet festivala najavili su da će 19. dečji pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište” biti održan od 5. do 10. oktobra pod sloganom „Zakorači u avanturu”.

Domaćin festivala je Teatar „Vuk”, a festivalske predstave i programi biće izvođeni i na scenama Malog pozorišta „Duško Radović”, Pozorišta lutaka „Pinokio” i u Biblioteci – galeriji „Branko Miljković”.

Festival počinje u subotu, 5. oktobra, u 10 časova na trgu ispred Teatra „Vuk” i Gradske opštine Zvezdara, gde će žongleri, klovnovi, hodači na štulama i glumci, zajedno sa karnevalskom povorkom zvezdarskih predškolaca, zakoračiti u avanturu 19. „Zvezdarišta”.

Na svečanom otvaranju festivala, koje je zakazano za 5. oktobar u 10.30 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk”, biće dodeljeno godišnje priznanje Saveta festivala „Zvezda među zvezdama”. Ovogodišnja dobitnica festivalskog priznanja je Ljubica Beljanski Ristić, dramski pedagog, osnivač Dečjeg dramskog studija „Škozorište” i Studija stvaralačkog vaspitanja „Školigrica”, umetnički rukovodilac i programski koordinator Bitef Polifonije, osnivač i dugogodišnja predsednica Centra za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM.

Takmičarski program festivala počinje predstavom „Hrabra krojačica”, Jelene Paligorić Sinkević, u režiji Marka Torlakovića, a u izvođenju Kruševačkog pozorišta, odmah nakon svečanog otvaranja festivala.

Ulaznice za sve predstave su besplatne. Za predstave koje se igraju u Teatru „Vuk”, karte se mogu preuzeti u petak, 4. oktobra, od 11 do 13 časova na biletarnici Teatra „Vuk”, a za predstave koje se igraju u Pozorištu lutaka „Pinokio” i Malom pozorištu „Duško Radović” karte se mogu rezervisati putem imejla: zvezdariste@zvezdara.org.rs.

U takmičarskom programu biće izvedeno 12 predstava iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Republike Srpske, Hrvatske i Srbije po izboru selektora Željka Hubača.

O festivalskim nagradama i ove godine odlučuju stručni i dečji žiri. Stručni žiri 19. dečjeg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište” radiće u sastavu: Branislava Ilić, dramska spisateljica, Petar Pejaković, reditelj, i Tamara Aleksić, glumica, a u dečjem žiriju biće sedam devojčica i dečaka, uzrasta od devet do 13 godina, članova dečjeg i omladinskog dramskog studija pozorišta „Pan teatar”, uz stručno vođenje glumice i dramskog pedagoga Tijane Janković.

U okviru pratećeg programa festivala biće realizovani interaktivni programi namenjeni deci i mladima.

Proglašenje pobednika „Zvezdarišta” će se održati u četvrtak, 10. oktobra, u 17 časova u Teatru „Vuk”, navodi se u saopštenju Opštine Zvezdara.

(Telegraf.rs)

Video: Kokanov: Komad Čovek slon se bavi reakcijom društva na drugost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA