Jedan jedini, pa još potonuli: Sva beda splava Fristajler sada se jasno vidi

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Vesela proslava Nove 2023. godine pretvorila se u horor za oko 700 gostiju koji su se našli na splavu Fristajler, koji je pod njihovom težinom počeo da tone.

Voda je prodrla na podijum i ljudi su gazeći je morali da se izvkače sa splava, prelazeći i mutan Dunav. Policija se našla na licu mesta i pomogla posetiocima da se izvuku. Tragedija je izbegnuta za dlaku...

Kapacitet splava bio je oko 220 ljudi, pa su zbog ovog ogromnog propusta vlasnik, menadžer i direktor splava pozvani na odgovornost i bili su u pritvoru.

Nevolja je nastala u mesecima koji su sledili - hrpu gvožđurije nije bilo moguće izvući iz Dunava, a prilikom jednog pokušaja poginuo je ronilac.

To što Fristajler još nije izvučen i ne bi bilo toliko upadljivo da oko njega nisu uklonjeni praktično svi drugi splavovi.

Plan grada je da se splavovi postavljaju po jasno definisanim uslovima, na definisanim pozicijama i uz neophodnu infrastrukturu i mere, tako da se zaštiti i vizura Beograda.

(Telegraf.rs)

Video: Raščišćen haos nakon potapanja splava na dočeku: Treći dan od užasa na "Freestyler-u"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fadilj partozani sampion

    2. oktobar 2024 | 17:25

    Ska probljem?! Jedan veliki dizaljic kran i počupa ovo gvozje za sat vreme,samo dobro da veže se.

  • Bhm

    2. oktobar 2024 | 17:34

    Nemojte kad vas molim da se igrate vračeva! Poslednji ko se razumeo u vremensku prognozu je bio Boris Koljčicki a sve to prezentovao Kamenko Katić a to sve se dešavalo u prošlom veku.Ne mozete da date iole preciznu prognozu za narednih 5 dana a ne da se frljate sa periodom celog godišnjeg doba u ovom slucaju zime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA