Šapić naložio da se ispravi velika greška na novoj autobuskoj stanici u Beogradu

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 42

Svi natpisi, informacije i obaveštenja na Glavnoj autobuskoj stanici u Bloku 42 biće ispisani ćirilicom i na engleskom jeziku, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je podsetio da je zvanično službeno pismo u Srbiji ćirilica i pojasnio da je sve natpise koji se trenutno nalaze na stanici uradila uprava BAS-a bez konsultacija sa Gradom Beogradom.

– Smatram da ne treba da stoji ćirilica, latinica i engleski jezik, već samo ćirilica i engleski. Ko ne razume ćirilicu razume engleski i obrnuto. Tražio sam od Uprave BAS-a da zameni sve te natpise i da oni budu ispisani na ćirilici i engleskom jeziku i oni su obećali da će to da uraditi u najskorijem mogućem roku. Uskoro krećemo da menjamo sve table i nazive ulica koje će takođe biti na ćirilici i na engleskom jeziku

– rekao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Stvorili su se uslovi da zatvorimo stari savski most

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    2. oktobar 2024 | 15:11

    Bravo za ovu odluku, PISIMO CIRILICOM

  • Demi

    2. oktobar 2024 | 15:25

    Druže, valjda si obišao radove kad se gradila stanica, a bio si i na otvaranju, i izgleda nisi primetio da je latinica! Ti smatraš da treba ćirilica, ajde bre... da narod nije komentarisao uživo i na svim portalima zašto latinica, tako bi i ostalo!

  • voja

    2. oktobar 2024 | 15:21

    Neevrovatno. Srpsko pismo su i ćirilica i latinica. Umeso da koristimo oba, mi ćemo da koristimo jedno. Evo i ovaj kao i svi sajtovi su na latinici. Zašto populistički uništavamo ono što zaista jesmo? I gazimo ono što siu nam prednosti? jel ilma kočničara u ovom bobu koji leti po ledu nizbrdo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA