Danas svečano otvaranje Beogradske autobuske stanice na novoj lokaciji: Karte će moći da se kupuju i onlajn

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Generalni direktor Beogradske autobuske stanice (BAS) Boban Kovačević rekao je da je sve spremno za premeštanje glavne autobuske stanice na Novi Beograd i najavio da će karte moći da se kupuju od sada i onlajn, kao i da će žetoni biti ukinuti.

Kovačević je za RTS rekao da je premeštanje autobuske stanice u jednom danu logistički veoma zahtevno i da će, posle današnjeg svečanog otvaranja, prvi autobus sa nove stanice krenuti ka Novom Sadu u nedelju.

"Da ne bi bilo zablude, stanica ne može da čeka otvaranje, mora da se ugasi u jednoj tački i pokrene u drugoj. Svi koji putuju 29. septembra dolaze na novu lokaciju na Novom Beogradu", rekao je Kovačević.

On je dodao da nova autobuska stanica ima 65 perona, kao i posebna mesta za turistički, međugradski i prigradski prevoz.

"Turistički autobusi će dolaziti tu, a pod tim podrazumevamo ne samo odlazak na more, već i ekskurzije. Polaziće odatle autobusi za đačke ekskurzije. Dešavalo se da smo bili zaglavljeni u saobraćaju jer đaci neke škole kreću na ekskurziju", rekao je Kovačević.

On je naveo i da su napravljeni komforni peroni za turističke autobuse i da će se u budućnosti nesmetano odvijati život u gradu.

"Osim klasičnih info-pultova, mnogi neće znati na koju stranu će da krenu, pa smo mi predvideli ljude koji će ih usmeravati. Treba stvoriti nove navike", rekao je direktor BAS-a.

Kovačević je najavio i mogućnost kupovine karata onlajn, dok će i šalteri za klasičnu kupovinu raditi 24 časa dnevno.

On je izrazio uverenje da će nova stanica zaživeti i da će tehnološki ući u današnje vreme kako bi, kako je rekao, epitet predvodničkog mesta nosila sa pravom.

Na pitanje da li ima dovoljno linija gradskog prevoza koje će povezati novu stanicu, Kovačević je rekao da je ovo beogradska autobuska stanica, te da se dele flajeri sa osnovnim informacijama.

"U dobroj meri smo obavestili ljude, nastavićemo sa time. Važno je da će Institut Saobraćajnog fakulteta napraviti anketu u kojoj će građani da daju sugestije, koja linija treba da se pojača ili koja nedostaje", naveo je Kovačević.

On je dodao da stajalište "Jug" neće krenuti još sa radom.

"Ona treba da doprinese boljem saobraćaju. Svi oni koji idu ka Nišu trebalo bi da se zaustave 200 metara ispod petlje Autokomanda", rekao je Kovačević.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Urošu Blažiću: Porodice ubijenih i ranjenih u masovnom ubistvu kod Mladenovca stigli u sud

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA